Mii de copii au putut simți îmbrățișarea celor dragi, după ce au fost răpiți de soldații ruși, iar timp de luni de zile, aceștia au simțit teroare și au fost mințiți că părinții lor i-au abandonat.
Soldații lui Vladimir Putin au răpit mii de copii ucraineni
Mii de copii ucraineni au fost răpiți de soldații ruși, vorbindu-se de aproximativ 16.000 de copii ce au fost luate de lângă membrii familiei pentru a fi transportați în centre din Rusia. După luni de zile petrecute în centrele din Rusia, cei mici au putut să se întoarcă la cei dragi după ce au fost mințiți că au fost abandonați de rude, dar și terorizați de stilul de viață pe care soldații ruși i-l impuneau.
Dennis Zaparacenhko este un tată ce nu și-a mai văzut cei trei copii din luna octombrie, atunci când familia a fost presată de soldații ruși să își trimită copiii în Crimeea. Cei ce au luat mii de copii ucraineni le spuneau minciuni părinților, le promiteau că cei mici vor vedea marea, se vor bucura de aer curat, iar părinții își dădeau seama de aceste minciuni mult prea târziu.
Membrii familiei erau mințiți și când venea vorba despre perioada pe are o vor petrece cei mici în centrele din Rusia, din cele câteva săptămâni pe care aceia trebuiau să le petreacă acolo, mii de copii au stat alături de soldații ruși aproximativ 6 luni.Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul
Cum au fost tratați miile de copii ucraineni
Deși sunt mulți copii ce descriu această experiență într-un mod foarte dureros, mai sunt și câteva persoane ce spun să experiența lor a fost una bună, au fost îngrijiți și s-au distrat.
Un alt băiețel a spus că în fiecare dimineață, la ora 08:15, aceștia erau obligați să se trezească și să se ridice în picioare pentru a asculta imnul Rusiei. Mama unui copil răpit de soldații ruși a declarat că fiul ei a fost amenințat, spunând că îl vor da spre adopție sau îl vor trimite la azil.
Părinții au reușit să își recupereze copiii prin intermediul unei organizații ce a plătit pentru călătoria care le-a dus pe mame prin Polonia, Belarus și în cele din urmă Rusia. "Nu au niciun drept ca agresor să se atingă de orice familie, de orice copil, pentru că aceasta este o crimă de război. Ei trebuie să fie pedepsiți de un tribunal ucrainean sau la Haga.", a declarat Nikola Kuleba, membru al ONG-ului.
Citește și: Va fi judecat vreodată Vladimir Putin pentru crime de război?
Sursa: digi24.ro