Cine este Wim Hof, cunoscut ca „Omul de gheață”. A creat o metodă care promite o imunitate mai puternică

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 27 dec 2023, 02:20
Cine este Wim Hof, cunoscut ca „Omul de gheață”
Sursa: Facebook The Iceman (Wim Hof)

Wim Hof, cunoscut ca „Omul de gheață” este un atlet renumit, ce deține numeroase recorduri mondiale, iar acesta a descoperit o metodă prin care putem avea o imunitate mai puternică.

Wim Hof a apărut în mai multe documentare în care își prezintă stilul de viață, dar și secretele din spatele recordurilor sale incredibile. Acum acesta se concentrează pe ajutarea persoanelor cu probleme de sănătate, motiv pentru care a găsit o metodă de a dezvolta o imunitate mai puternică.

Citește și: Ce se întâmplă în corpul tău dacă faci masaj în mod regulat

Cine este Wim Hof

Wim Hof s-a născut în anul 1959, în Olanda. Încă de la o vârstă fragedă acesta a trecut printr-un eveniment traumatizat atunci când tatăl său a murit într-un accident de alpinism, acesta fiind principalul motiv ce l-a determinat pe „Omul de gheață” să escaladeze munții.

Hof și-a început antrenamentul încă din adolescență, atunci când stătea în zăpadă ore întregi, uneori chiar dormea afară, fără cort sau sac de dormit.

Așa a descoperit că poate să își controleze temperatura corpului, iar în anii '80, acesta a vrut să descopere ce alte lucruri aparent imposibile le mai poate face corpul lui. Pentru a își testa limitele, Wim Hof a realizat o serie de provocări, precum escaladarea munților cu picioarele goale și alergarea unui maraton în deșertul Sahara fără apă. 

În acea perioadă a ajuns pentru prima oară pe pagina unui ziar pentru escaladarea Muntelui Everest în doar două săptămâni, fără oxigen sau alt tip de asistență.

Acesta a stabilit mai multe recorduri, printre care și cel pentru cel mai lung timp scufundat într-o baie de gheață, rezistând 1 oră și 52 de minute.  

Citește și: Cum îți afectează sănătatea traiul într-o casă rece?

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Ce presupune metoda Wim Hof

Metoda Wim Hof este compusă din exerciții de respirație, expunere la frig și meditație, trei elemente pe care „Omul de gheață” le consideră esențiale pentru a îi ajuta pe oameni să își îmbunătățească imunitatea. Acesta nu este singurul avantaj pe care metoda dezvoltată de Hof o promite, aceasta ar trebui să reducă nivelul de stres, să îmbunătățească somnul, să crească nivelul de energie și chiar să ajute la concentrare.

Hof a trecut prin anumite probleme de sănătate precum anxietate și depresie, lucru ce l-a determinat să dezvolte o metodă prin care să ajute oamenii să fie mai sănătoși. Studiile arată că această metodă compusă din exerciții de respirație, expunere la frig și meditație poate contribui la îmbunătățirea calității somnului și la reducerea nivelului de stres, în timp ce alt studiu realizat pe metodă arată că poate contribui la îmbunătățirea calității somnului și la reducerea nivelului de stres.

Primul exercițiu pe care oamenii trebuie să îl facă este un exercițiu de respirație, Tummo, prin care persoanele trebuie să respire profund și să expire complet timp de 10-15 minute. Următoarea componentă este terapia la frig, iar cea mai bună variantă este realizarea unui duș rece. Ceea ce trebuie să știți este că nu trebuie să începeți direct cu dușul rece, la început trebuie să fie unul normal, după care dați apa pe temperaturi mai scăzute. 

Citește și: 3 activități extrașcolare care îi vor ajuta pe copii să-și dezvolte abilitățile și talentele

Care sunt riscurile metodei Wim Hof

Pe lângă studiile ce susțin această metodă și care îi afirmă beneficiile, mai sunt și câteva dovezi științifice care susțin că expunerea la frig pentru o perioadă îndelungată ne poate afecta sănătatea, mai ales dacă nu este efectuată sub supravegherea unui profesionist din domeniul sănătății. 

Citește și: De ce racesti mai usor iarna? Oamenii de stiinta au aflat in sfarsit de ce!

Sursa: Facebook The Iceman (Wim Hof)anahana.ro

 

Taguri: