SUA împotriva Binance dezvaluie unul dintre cele mai prost păstrate secrete Crypto

Autor: Bogdan Frațilă

Astăzi, această autoritate de reglementare a dat în judecată Binance, cea mai mare bursă de criptomonede din lume, pentru că ar fi făcut exact acest lucru!

Sursa: PixaBay

Astăzi, această autoritate de reglementare a dat în judecată Binance, cea mai mare bursă de criptomonede din lume, pentru că ar fi făcut exact acest lucru!

Dacă locuiești în America, nu ai voie să tranzacționezi produse derivate criptografice. Iar dacă sunteți o mare platformă internațională de tranzacționare a instrumentelor cripto derivate, nu puteți permite americanilor să tranzacționeze aceste produse dacă nu v-ați înregistrat la autoritatea federală de reglementare, cu o denumire plictisitoare, dar care nu poate fi înșelată, cunoscută sub numele de Commodity Futures Trading Commission, sau CFTC.
Astăzi, această autoritate de reglementare a dat în judecată Binance, cea mai mare bursă de criptomonede din lume, pentru că ar fi făcut exact acest lucru.

(Și dacă acest nume vă sună familiar, poate pentru că în noiembrie, Binance a cochetat pentru scurt timp cu salvarea rivalului său mai mic, FTX. Evident, Binance a aruncat o privire sub capota FTX, care se află acum în centrul unei investigații federale masive privind fraudele, și a renunțat imediat).

Caz juridic

Iată cum stă treaba: CFTC susține că Binance și directorul său general au încălcat legile americane privind tranzacționarea prin, printre altele, instruirea secretă a clienților "VIP" din Statele Unite cu privire la modul în care să se sustragă controalelor

de conformitate.
Comisia, care reglementează tranzacțiile cu instrumente financiare derivate din SUA, a declarat că societatea și directorul său general, Changpeng Zhao, "și-au instruit angajații și clienții să ocolească controalele de conformitate pentru a maximiza profiturile societății".
Ceea ce, știți, nu este ceva ce doriți să fiți prinși făcând. CFTC nu poate aduce acuzații penale, dar poate cere amenzi mari și poate interzice Binance să se înregistreze în SUA în viitor.

Binance a declarat că procesul a fost "neașteptat și dezamăgitor", adăugând că a făcut "investiții semnificative" în ultimii doi ani pentru a se asigura că investitorii cu sediul în SUA nu sunt activi pe platformă. În timp ce știrile despre proces au apărut luni, Zhao, cunoscut sub numele de "CZ", a scris pe Twitter numărul 4, indicând o parte dintr-o declarație anterioară: "Ignorați FUD, știrile false, atacurile, etc.". (FUD este un acronim utilizat în mod obișnuit printre oamenii de cripto care înseamnă "frică, incertitudine, îndoială").

Binance a susținut mult timp că nu face obiectul legilor din SUA, deoarece nu are un sediu fizic în America. Sau oriunde, de fapt, oriunde- CZ susține că sediul central al companiei este oriunde se află în orice moment, "reflectând o abordare deliberată pentru a încerca să evite reglementările", potrivit procesului intentat de CFTC.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Imagine de ansamblu

Procesul intentat de CFTC nu este cu siguranță o veste grozavă pentru Binance, sau pentru cripto în general. Dar nu este chiar evenimentul seismic care a fost prăbușirea FTX, sau chiar prăbușirea Terra/Luna. (Puteți citi mai multe despre acestea aici și aici, dar, tl;dr: Acele 2022 evenimente au fost, pentru a folosi un termen tehnic, momente holy-crap-sell-everything-call-your-dad-and-cry momente pentru investitorii cripto).
Prețurile bitcoin și ethereum, cele mai populare două criptomonede, au scăzut luni cu peste 3%.

Ceea ce înseamnă că a fost doar o altă zi de tranzacționare a monedelor virtuale. Poate că cea mai semnificativă parte a procesului este modul în care CFTC scoate în evidență cu voce tare unul dintre cele mai prost păstrate secrete din toate criptomonedele: Nu numai că clienții din SUA au acces la instrumente derivate criptografice offshore riscante la care nu ar trebui să aibă acces, dar este și foarte ușor să facă acest lucru. Toată lumea are nevoie doar de un VPN și de un stomac de fier, pentru că produsele cripto derivate sunt pariuri cu efect de levier pe active extrem de instabile. (Și, ca tot ceea ce este în acest buletin informativ, asta nu ar trebui să fie luat ca un sfat).
Rezultatul probabil, a declarat Timothy Cradle, expert în conformitate și reglementare criptografică la Blockchain Intelligence Group, va fi că Binance va sfârși prin a plăti "sute de milioane de dolari" în amenzi și va fi împiedicată să înregistreze o bursă de derivate în viitor. Aceasta este "o lovitură terminală pentru utilizatorii serviciului lor localizați în SUA și o lovitură semnificativă pentru veniturile Binance", deoarece procesul susține că utilizatorii americani reprezintă 16% din veniturile produsului de derivate al Binance.
Știrile de luni adaugă încă un nivel de control de reglementare asupra celor mai mari jucători din domeniul criptografic. Se pare că Internal Revenue Service și Securities and Exchange Commission investighează, de asemenea, Binance, potrivit Bloomberg. Între timp, Coinbase, cea mai mare bursă de criptomonede listată în SUA, a primit săptămâna trecută o așa-numită notificare Wells (de obicei, un precursor al unei acțiuni de aplicare a legii) din partea SEC pentru posibile încălcări ale legislației privind valorile mobiliare. Și, ca să mai adăugăm ceva: Industria criptografică a pierdut la începutul acestei luni două dintre cele mai mari conexiuni ale sale cu lumea financiară tradițională- Silvergate și Signature Bank. În concluzie, nu este o lună grozavă pentru industria care își încearcă perpetuu credibilitatea, chiar și atunci când este fierbinte. Și chiar acum, în mod hotărât nu este.

Citește și: Minerii Bitcoin se pregătesc pentru o altă creștere a dificultății de minare!

Citește și: Binance caută sa se mareasca in România? Afla planul lor de investitie

Citește și: Kevin O'Leary avertizează asupra reglementarii crypto din SUA!