NASA a anunțat cine sunt cele patru persoane ce vor călători spre Lună. Care sunt cele trei premiere anunțate de agenţia spaţială americană

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 04 ian 2024, 03:05

NASA a anunțat cine sunt cele patru persoane ce vor călători spre Lună

Sursa: Facebook NASA - National Aeronautics and Space Administration

Misiunea Artemis II aduce împreună patru persoane ce vor zbura spre Lună după o pauză de peste 50 de ani. Iată cine sunt cei patru astronauți ce vor decola spre Lună.

Cei patru astronauți vor începe antrenamentele necesare pentru a îndeplini misiunea Artemis II, astfel încât în luna noiembrie a anului 2024, capsula să fie lansată. Potrivit acestor calcule, în anul 2025, echipajul Artemis III va putea să pășească pe Lună.

Citește și: Lună Plină aprilie 2023: Zodiile care vor primi o veste importantă

Cine sunt cei patru astronauți ce vor călători spre Lună 

NASA a anunțat cine sunt cele patru persoane alese pentru a călători spre Lună după peste 50 de ani de la programul Apollo. Acest anunț a venit cu trei premiere deoarece vor călători spre orbita Lunii o femeie, un astronaut afro-american şi un canadian. Cele patru persoane ce vor călători spre Lună în anul 2024 sunt: Reid Wiseman, Victor Glover, Christina Koch şi Jeremy Hansen.

Christina Koch este o ingineră de 44 de ani ce deține în prezent recordul pentru cel mai lung zbor spaţial neîntrerupt efectuat de o femeie, iar în acestă călătorie este desemnată specialist de misiune. Aceasta a zburat timp de 328 de zile, a ajutat la dezvoltarea anumitor instrumente științifice pentru NASA și a petrecut un an la Polul Sud pentru a se pregăti pentru misiunea Artemis II.

Victor Glover este un aviator al Marinei americane de 46 de ani și a făcut parte din cel de-al doilea zbor cu echipaj al unei capsule SpaceX Crew Dragon. Acesta este desemnat pilot al misiunii Artemis II și va deveni primul astronaut de culoare trimis într-o misiune spre Lună.

Jeremy Hansen are 47 de ani și este pilot de luptă. Acesta a fost selectat de NASA pentru a deveni astronaut în anul 2009 și este unul dintre cei patru canadieni activi, recent devenind primul canadian ce se ocupă de antrenamentul unei clase de astronauți.

Acesta este desemnat specialist de misiune pentru Artemis II.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Reid Wiseman are 47 de ani și este pilot al Marinei americane și pilot de testare.

Ca și colegul său, Jeremy Hansen, acesta a fost ales de către NASA pentru a fi astronaut în anul 2009, iar prima lui călătorie în spațiu a avut loc în 2014, atunci când acesta a fost într-o misiune de 65 de zile pe Stația Spațială Internațională. Acesta a lucrat ca și șef al biroului de astronauți până în anul 2022, atunci când a demisionat pentru a putea face parte din misiunea Artemis II, fiind desemnat comandant.

Citește și: Ce trebuie să faci pentru a deveni astronaut. Iuri Gagarin este primul om care a ajuns în spațiu

Ce reprezintă misiunea Artemis II 

Misiunea Artemis II va avea loc în luna noiembrie a anului 2024, atunci când cei patru astronauți vor zbura cu nava spațială pe o distanță mai mare față de celelalte misiuni realizate după programul Apollo. Această misiune va repeta misiunea din 1968 efectuată de Apollo 8, zbor ce a fost primul zbor spaţial uman care a ajuns la Lună.

„Cu Artemis I, ne-am propus să dovedim că hardware-ul era gata, că SLS era pregătit să ne lanseze astronauții spre cer, că Orion era echipat să-i ducă pe Lună și înapoi în siguranță. Artemis I a avut un succes răsunător și Artemis II va valorifica acest lucru punând oamenii în buclă.”, a declarat Norman Knight, directorul Operațiunilor de Zbor. Direcția la NASA. 

Surse: Facebook NASA- National Aeronautics and Space Administrationdigi24.ro, abc30.com