Donald Trump a pledat nevinovat în fața celor 34 de acuzații. Cum motivează fostul președinte plata făcută actriței de filme pentru adulți, în schimbul tăcerii acesteia

Autor: Lavinia Medrea
Actualizat: 05 ian 2024, 10:15

Cum motivează fostul președinte plata făcută actriței de filme pentru adulți, în schimbul tăcerii acesteia

Sursa: Twiter @edkrassen/@nexta-tv - colaj Kanal D

Donald Trump, primul fost președinte american urmărit penal, pledează nevinovat în cadrul unei audieri la New York.

Fostul președinte al Statelor Unite, Donald Trump, a pledat nevinovat la New York la o serie de acuzații legate de plățile de bani tăinuiți înainte de votul prezidențial din 2016, inclusiv una făcută unei vedete de filme pentru adulți.

Donald Trump a pledat nevinovat în fața celor 34 de acuzații

Donald Trump, primul fost președinte urmărit penal în istoria SUA, a intrat marți într-o sală de judecată din Manhattan pentru a audia oficial acuzațiile care i se aduc.

Citește și: Ce s-ar putea întâmpla dacă Donald Trump ar fi condamnat după alegerea sa în funcția de președinte al SUA. Politicianul american a primit 34 de acuzații grave

Liderul republican se confruntă cu 34 de acuzații pentru falsificarea unor registre de afaceri din New York „pentru a ascunde informații dăunătoare și activități ilegale față de alegătorii americani înainte și după alegerile din 2016”, a precizat biroul procurorului districtual din Manhattan în momentul în care a fost desecretizat actul de acuzare.

Alvin Bragg, procurorul care a supravegheat cazul, a declarat că așa-numita „schemă de prindere și ucidere” a inclus trei plăți, inclusiv 130.000 de dolari plătiți actriței de filme pentru adulți, Stormy Daniels.

Citește și: Donald Trump, pus sub acuzare în cadrul anchetei de la New York privind mituirea. Fostul președinte american ar fi mituit o actriță de filme pentru adulți pentru a-și păstra tăcerea

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

„Așa cum a făcut acest birou de nenumărate ori, astăzi ne susținem responsabilitatea solemnă de a ne asigura că toată lumea este egală în fața legii”, a declarat Alvin Bragg reporterilor în timpul unei conferințe de presă marți după-amiază.

Donald Trump, care dorește să fie reales în 2024, a negat orice abatere și a denunțat cazul drept o „vânătoare de vrăjitoare”.

Trimiterea sa în judecată a avut loc la mai puțin de o săptămână după ce un mare juriu din New York a votat pentru punerea sub acuzare a fostului președinte, într-o decizie care a fost salutată de criticii lui Donald Trump, dar care a declanșat numeroase critici din partea unor republicani de top.

Cum a motivat Donald Trump plata făcută actriței de filme pentru adulți

Cazul a scos în evidență diviziunile politice profunde din SUA, iar înaintea audierii de marți a fost desfășurată o mare prezență polițienească, pe fondul temerilor că ar putea izbucni violențe.

Grupuri mari de susținători și detractori ai lui Trump s-au alăturat protestelor rivale din apropierea tribunalului pe tot parcursul zilei.

Ancheta de la New York s-a axat pe plata de 130.000 de dolari pe care Michael Cohen, fostul avocat personal al lui Trump, i-a făcut-o actriței de filme pentru adulți în ultimele zile ale campaniei electorale din 2016 a fostului președinte.

Stormy Daniels, al cărei nume real este Stephanie Clifford, a declarat că a avut o relație cu Donald Trump începând din 2006. Cohen a spus că a plătit-o la ordinul lui Trump.

Fostul președinte a negat aventura și a spus că plata a fost făcută pentru a-și proteja reputația de o acuzație falsă, insistând că nu a făcut nimic greșit.