Când intră pensiile pe card, în luna aprilie 2023. Anunțul oficial al ministrului Muncii

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 06 ian 2024, 05:10

Pensiile vor fi livrate pe card pe data de 10 aprilie

Sursa: Shutterstock

Marius Budăi, ministrul Muncii, a anunțat când vor intra pensiile pe card, în luna aprilie 2023. Luna aceasta, pensiile vor ajunge mai devreme la beneficiari.

Pensiile vor intra mai devreme pe card în aprilie 2023, la fel cum se va întâmpla și cu banii pentru voucherele sociale. Pensionarii vor primi banii mai devreme, până în sărbătorile de Paște.

Când intră pensiile pe card în aprilie 2023

Marius Budăi, ministrul Muncii, a anunțat că pensiile românilor vor intra pe card mai devreme luna aceasta, însemnând în prima parte a lunii, pentru ca beneficiarii să poată să achiziționeze cele necesare pentru masa de Paște.

Același lucru se va întâmpla și cu suma de 250 de lei, care va fi încărcată pe cardurile sociale, înainte de sărbători. În mod obișnuit, pensiile ajungeau la beneficiari între 1 și 15 ale lunii, în timp ce, luna aceasta, vor ajunge între 1 și 11 aprilie.

Marius Budăi a mai precizat, pentru bugetul.ro, că pensiile vor fi livrate pe card pe data de 10 aprilie, cu două zile mai devreme decât se întâmpla în mod obișnuit.

În ceea ce privește voucherele sociale, mai bine de 2,4 milioane de persoane vor primi suma de 250 de lei, săptămâna următoare, pentru a putea să achiziționeze cele necesare pentru masa de sărbători.

Citește și: Pensii 2023. Opt milioane de români primesc o veste bună în luna aprilie. Este vorba de aproximativ 100 de miliarde de lei

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

„Până în sărbătorile pascale, încărcăm voucherul de alimente cu cei 250 de lei, pentru că Guvernul României, în şedinţa de ieri, a aprobat decalarea termenului pentru voucherele alimentare şi încărcarea lor cu cei 250 de lei până la sărbătorile de Paşti. (…)

În acest fel, în Săptămâna Mare, încărcăm cardurile cu cei 250 de lei pentru cei 2.400.000

de beneficiari pe care îi avem în cadrul programului Sprijin pentru România. (…) Am fixat ca şi termen data de 13 aprilie, să se poată folosi oamenii şi să cumpere cele necesare pentru sărbătorile de Paşti”, a declarat Marius Budăi.

Masa de Paște, mai scumpă chiar și cu 70% față de anul trecut

Masa de Paște de anul acesta îi va face pe români să scoată mult mai mult din buzunar decât anul trecut, chiar dacă mulți dintre ei se vor limita la strictul necesar.

Citește și: Noi ajutoare pentru români. Marius Budăi a anunțat noile facilități de care românii din categoriile vulnerabile vor beneficia

Mulți români abia se mai descurcau cu cheltuielile, în orice lună a anului, iar masa de Paște a ajuns un lux pentru mulți dintre ei. Anul acesta, din cauza inflației, dar și din cauza cererii mari, un kilogram de carne de miel a ajuns să coste aproximativ 40 de lei, iar ouăle sunt mai scumpe cu 35%.