TOP 3 stiluri de amenajări interioare în 2023

Author: Madalina Maftei

Trendurile în amenajările interioare se schimbă de la an la an, iar în 2023 se poartă culorile pastelate, finisajele care aduc un plus de personalitate, plantele și texturile cât mai naturale. Se pare că anul acesta este definit de sintagma ”less is more”, minimalismul fiind un trend aflat în plină ascensiune. Dacă plănuiești să îți amenajezi locuința sau să redecorezi un spațiu în acest an, iată câteva stiluri pe care ar fi bine să le ai în vedere:

Culori pastelate și profile decorative

Culorile pastelate sunt vedetele acestui an, așa că, asigură-te că cel puțin o cameră va avea pereții roz prăfuit sau bleu pentru că acestea aduc un plus de delicatețe. Ca să scoți și mai mult acești pereți în evidență, poți opta pentru niște profile decorative polistiren care oferă o notă de rafinament oricărui spațiu interior. Niște profile decorative deosebite și multă creativitate din partea ta pot transforma orice cameră într-una demnă de o revistă de design interior – spre exemplu, poți folosi aceste profile pentru a încadra o oglindă într-un mod cât mai elegant.

Dacă îți dorești ca aceeași armonie pe care o imprimi în spațiul interior, să se regăsească și pe fațada locuinței tale, poți opta și pentru profile decorative exterior. Aceste profile au devenit extrem de populare în ultimii ani pentru că sunt ușor de aplicat, au un preț accesibil și un efect wow instant.

Texturile naturale

Decorațiunile din lemn, textilele din materiale organice, plantele, nu fac altceva decât să aducă natura mai aproape de tine. Integrarea texturilor naturale se regăsește mai ales în stilul de amenajare rustic, însă asta nu înseamnă că nu poți opta pentru ele și dacă îți dorești o casă în stil minimalist. Una dintre cele mai importante reguli în designul interior este să nu iei aceste trenduri ca atare, ci mai degrabă să le personalizezi în funcție de gusturile tale.

Formele geometrice

Formele geometrice își găsesc locul în locuințele moderne sau scandinav – profile decorative interior (cum ar fi cornișele ornamentale), tapetul cu imprimeuri geometrice, decorațiunile în formă de dreptunghi sau cerc, obiectele de iluminat sub formă geometrică, dau și impresia unui spațiu mai mare și mai bine compartimentat. În același timp însă, poți folosi aceste forme geometrice pentru a obține un design îndrăzneț pentru că au capacitatea de a scoate din anonimat orice spațiu. Nu uita de ”less is more” – poate fi foarte ușor să cazi în capcana folosirii excesive a formelor geometrice, iar efectul pe care îl vei obține va fi unul de sufocare.

În amenajarea locuinței tale, nu uita de cel mai important trend, gustul tău. Dacă nu adaptezi trendurile la personalitatea ta, vei obține o locuință care nu ți se potrivește.

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.