Cum decorezi peretele din living: 5 idei moderne de design

Author: Madalina Maftei

Indiferent cât spațiu ai la dispoziție în living, decorarea pereților poate aduce un plus de farmec și poate crea atmosfera dorită, fără ca amenajările să ocupe foarte mult loc. Decorarea pe verticală este extrem de eficientă, iar posibilitățile sunt nenumărate.

Iată cum să-ți decorezi pereții din living, pentru a obține o cameră modernă și armonioasă

1.Forme și culori

Te întrebi cum să adaugi detalii stylish de decor fără să încarci prea mult spațiul din living? Culorile sunt soluția ideală. Prin vopsirea parțială a unui perete poți adăuga un accent inedit, care să scoată în evidență o canapea confortabilă și modernă.

O idee excelentă este să cauți canapele extensibile, să o alegi pe cea potrivită, în nuanța ta preferată, iar apoi să alegi o nuanță complementară și să vopsești peretele din spatele ei, în forme abstracte. Poți opta pentru forme rotunjite, în contrast cu o canapea cu forme drepte, sau cu pătrate sau triunghiuri, pentru a contrasta cu o canapea cu forme rotunde.

De asemenea, dacă pe unul dintre pereți ai piese de mobilier, le poți accesoriza prin vopsirea unei porțiuni de perete din spatele lor, într-o nuanță plăcută și veselă.

2.Tablouri de diferite dimensiuni și colaje tematice

Pentru a avea o sufragerie cool, poți transforma unul dintre pereți într-o adevărată galerie de artă. Cumpără mai multe tablouri care îți plac, cu rame de diferite dimensiuni, grosimi, culori și materiale. Înainte să fixezi operele de artă în perete, aranjează toate obiectele de decor pe o suprafață dreaptă, pentru a găsi modelul care arată cel ma bine.

Aranjează tablourile la distanțe simetrice, pe linii orizontale și verticale. Creează un model care îmbină armonios tablourile mari, cu rame deosebite, cu tablourile mai mici, care le completează perfect pe primele.

3. Jocuri de lumină cu oglinzi

Oglinzile sunt alte accesorii excelente pentru a decora pereții unui living. Acestea adaugă instantaneu un plus de eleganță, prin ramele lor minimaliste sau boho chic, mate sau lucioase, metalice sau confecționate din diverse texturi, ca bambusul sau iuta.

În plus, pe lângă efectul estetic principal, oglinzile captează lumina naturală și pot face livingul să pară mai luminos și mai spațios.

Pentru a decora întreg peretele, poți opta pentru o oglindă dreptunghiulară, orizontală, în jumătatea superioară a peretelui. Iar dacă vrei să accentuezi un perete, alege două sau trei oglinzi similare, dar diferite ca dimensiuni ori complementare ca design. Noul tău perete va arăta excelent!

4. Un plus de prospețime adus de plante

Dacă visezi la un living care să te binedispună și să te relaxeze în fiecare zi, poți decora unul dintre pereți cu o colecție de plante deosebite. Le poți așeza pe etajere montate simetric sau asimetric, din lemn cu aspect natural. Alege ghivece aurii din aluminiu sau chiar ghivece din lut, cărămizii, în funcție de designul interior.

Pentru și mai multă unicitate, alege și câteva plante agățătoare, cărora să le permiți să „călătorească” de-a lungul peretelui, pe o scăriță specială pentru plante. Iar dacă îți plac plantele aeriene, le poți așeza în terarii, pe care să le expui de-a lungul peretelui, pe o piesă de mobilier sau pe una dintre etajere.

5. Mobilier modular suspendat

Un perete decorativ nu trebuie să devină neapărat un perete inutilizabil. Există soluții practice, care îți permit să ai un perete modern, inedit și amenajat creativ, pe care îl poți folosi, în același timp, ca spațiu pentru depozitare.

Pentru a obține acest lucru, caută piese de mobilier suspendat și alege mai multe bucăți complementare: pot fi pătrate sau dreptunghiuri, precum și alte forme speciale, ca hexagoanele sau chiar cercurile. Acestea pot fi umplute cu diverse obiecte, precum colecția de cărți, suveniruri din vacanțe, vaze și obiecte de decor.

Toate aceste variante de mai sus te vor ajuta să creezi un living armonios. Experimentează și nu-ți fie teamă să combini două dintre sugestii, precum mobilierul suspendat și plantele sau peretele colorat și tablourile. Vei obține efecte incredibil de frumoase! 

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.