„Mami mă iubește, dar nu poate să mă crească”. Mesajul dureros lăsat de o mamă, pe patul de spital în care și-a abandonat bebelușul, în Italia. „Este o decizie dramatică”

Autor: Andreea Buinoschi

O mamă a luat cea mai grea decizie din viața ei, fiind nevoită, spune ea, să își abandoneze bebelușul

Sursa: pexels

O mamă și-a abandonat bebelușul pe patul de spital, în Italia, dar nu înainte de a lăsa o scrisoare, lângă el. Femeia susține că nu își poate crește copilul, iar aceasta era singura soluție prin care cea mică ar fi putut să aibă parte de o viață normală.

O mamă a luat cea mai grea decizie din viața ei, fiind nevoită, spune ea, să își abandoneze bebelușul, deoarece nu putea să îl crească. Nou-născuta este sănătoasă și a fost supusă mai multor controale de rutină.

O mamă și-a abandonat bebelușul într-un spital din Italia

O mamă a decis să își abandoneze copilul pe un pat de spital din Italia.

Lângă copil, se afla o scrisoare. Bebelușul este de origine caucaziană, numele ales de mamă fiind Enea și, la nașterea, cântărea aproximativ 2,6 kilograme. Starea de sănătate a acestuia este una bună și se află în afara oricărui pericol.

Scrisoarea lăsată de mamă era scrisă în așa fel încât părea formulată chiar de către nou-născut, dar era semnată „mama”. „Bună ziua! Numele meu este Enea. M-am născut în spital, pentru că mama mea a vrut să se asigure că totul este în regulă și să fim împreună cât mai mult posibil”, au fost primele cuvinte

lăsate de mamă pe bilețel.

Cuvintele folosite de mamă nu par a fi alese întâmplător, deoarece multe dintre ele sunt legate de afecțiune, tocmai în încercarea acesteia de a demonstra că decizia nu a fost una ușoară, dar a fost făcută pentru binele copilului.

Citește și: Ultimul mesaj lăsat de un bărbat din Caraș-Severin mamei sale, înainte de a dispărea fără urmă. Mai mulți voluntari s-au alăturat căutărilor

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Al treilea bebeluș încredințat „Leagănului pentru viață”

Potrivit celei care i-a dat viață, copilul „este foarte sănătos.

Toate analizele făcute la spital sunt în regulă ”. Enea a mai primit o șansă la viață și datorită unui program implementat în anul 2007, numit „Leagănul pentru viață”.

Bebelușul a fost bandonat la Policlinico di Milano, iar programul a fost activat ieri, 10 aprilie, în jurul orei 11:40. În prezent, acesta este îngrijit de către specialiștii în neonatologie de la clinica Mangiagalli din Policlinico.

„Este un lucru pe care puțină lume îl știe, dar, în spital, se poate naște în mod anonim, pentru siguranța mamei și a copilului. În plus, există pătuțuri pentru viață: al nostru se află la intrarea în Policlinica Mangiagalli și face posibilă primirea în deplină siguranță a unui bebeluș pe care, din păcate, părinții săi nu-l pot ține cu ei.

Citește și: „Am deşertat sacul şi am găsit copilul, învelit într-o perdea”. Declarațiile înfiorătoare ale femeii care a găsit bebelușul aruncat la groapa de gunoi din Oravița

Este o decizie dramatică, dar leagănul face posibilă încredințarea bebelușului unei unități în care i se garantează îngrijire imediată și care păstrează anonimatul absolut pentru părinți”, a declarat Ezio Belleri, directorul general al Policlinico di Milano, relatează repubblica.it.