LIVE UPDATE Ziua 417 de război în Ucraina: Atacuri în noaptea de Înviere în regiunile Zaporojie, Sumî și Cernihiv. La Bahmut se dau „lupte sângeroase fără precedent în ultimele decenii”

Autor: Diana Tilă

Rusia continuă să bombardeze Ucraina în cea de-a 417-a zi. Mesajul transmis de Volodimir Zelenski.

Guvernatorul regiunii, Iuri Malashko, a declarat rușii au lovit regiunea Zaporojie în cursul nopții de 16 aprilie, de Paștele Ortodox.

În plus, Iuri Malashko a transmis că o biserică locală din așezarea Komishuvakha din regiunea Zaporojie a fost avariată în urma atacului. Clădirile din apropiere au fost, de asemenea, avariate.

Rusia a continuat atacul și în ajunul Paștelui Ortodox, în regiunile Sumi și Cernihiv.

În urma unui atac aerian rusesc, un civil a fost rănit în regiunea Sumî la sfârșitul zilei de 15 aprilie. Armata rusă a lovit și o întreprindere din regiunea Cernihiv, provocând un incendiu.

Citește și: LIVE UPDATE Ziua 416 de război în Ucraina: Brazilia acuză SUA că „încurajează" războiul din Ucraina. Trupele ucrainene să retrag din Bahmut

La Bahmut se dau „lupte sângeroase fără precedent în ultimele decenii”

Orașul Bahmut din estul Ucrainei este scena unor „lupte sângeroase fără precedent în ultimele decenii”, a declarat sâmbătă un purtător de cuvânt al armatei ucrainene, potrivit Sky News. Aceste schimburi de focuri au loc în „ mijlocul zonei urbane”, a precizat Serhiy Cherevatyi, purtător de cuvânt al comandamentului militar din estul Ucrainei.

Dar el a spus că forțele Kievului continuă să reziste. „Soldații noștri fac totul, în lupte sângeroase și aprige, pentru a măcina capacitatea de luptă (a inamicului) și a-i frânge moralul”, a declarat el pentru postul de televiziune 1+1. „În fiecare zi, în fiecare colț al acestui oraș, ei reușesc să facă acest lucru cu succes ”, a adăugat reprezentantul armatei ucrainene

Citește și: LIVE UPDATE Ziua 415 de război în Ucraina: Ucraina a minat clădiri în care se aflau ruși și le-a detonat

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Rusia ar fi pierdut în Ucraina 182.070 de militari

De la începutul invaziei, în 24 februarie 2022, Rusia ar fi pierdut în Ucraina 182.070 de militari, dintre care 520 în ultima zi, conform ultimei estimări a Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei, publicate duminică.

Bilanțul publicat de Armata Ucrainei:

 

  • 3.657 de tancuri,
  • 7.083 de vehicule blindate de luptă,
  • 5.658 de vehicule și rezervoare de combustibil,
  • 2.795 de sisteme de artilerie,
  • 538 de sisteme de lansare multiplă de rachete,
  • 284 de sisteme de apărare antiaeriană,
  • 308 de avioane, 293 de elicoptere,
  • 2,391 drone și 391 de ambarcațiuni.

 

Citește și: LIVE UPDATE Ziua 414 de război în Ucraina: Bărbatul care a dezvăluit documentele secrete ale Pentagonului a fost identificat

Volodimir Zelenski a declarat că "Ucraina va câștiga acest război. E doar o chestiune de timp până când agresiunea rusă va fi învinsă."

"Invadatorii au tras cu brutalitate în oraș. Loveşte clădirile rezidenţiale.

Din păcate, sunt răniți și uciși.

Starea rea își demonstrează din nou esența. Doar omor oameni în mijlocul zilei. Distrugând, distrugând toate lucrurile vii.

Fiecare manifestare a terorismului va fi trasă la răspundere. Nu vom lăsa nici o urmă de Rusia pe pământul nostru. Și nu vom lăsa nici un dușman nepedepsit", a spsu Volodimir Zelenski.

 

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.