LIVE UPDATE Ziua 419 de război în Ucraina: Ministrul rus al Apărării laudă colaborarea militară Rusia-China

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 18 apr 2023, 15:40

Armata rusă a lansat aproximativ 100 de atacuri asupra Ucrainei, în ultimele 24 de ore

Sursa: Facebook

În a 419-a zi de război, Statul Major Ucrainen a anunțat că, în ultimele 24 de ore, armata ucraineană a respins mai bine de 70 de atacuri ale armatei invadatoare. Mai multe victime au fost înregistrate și oamenilor li s-a cerut să rămână în adăposturi.

UPDATE ORA 15:30. Rusia trage la răspundere mai mulți ambasadori

Ambasadorii Marii Britanii, ai Americii și ai Canadei au fost convocați de către Rusia să dea explicații, acuzați fiind că se amestecă în afacerile intrne ale Moscovei, relatează Interfax.

Ieri, 17 aprilie, cele trei țări au criticat Rusia pentru că a condamnat un opozant al războiului la 25 de ani de închisoare.

UPDATE ORA 14:30. Alți patru civili au murit în urma atacurilor Rusiei

Ultimele atacuri ale armetei ruse au dus la moartea a patru civili și la răbirea a altor 30. Armata a folosit rachete și artilerie, conform oficialilor din Ucraina. De asemenea, o persoană a murit și nouă au fost rănite dar în centrul orașului Herson, care a fost atacat de curând.

UPDATE ORA 13:00. Ministrul rus al Apărării laudă colaborarea militară Rusia-China

Ministrul Apărării din Rusia susține că Rusia și China colaborează din punct de vedere militar, iar acest lucru reduc cu mult potențialul de conflict la nivel mondial.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

„Coordonarea eforturilor noastre pe arena internațională are un efect stabilizator asupra situației globale și ajută la reducerea potențialului de conflict”, a transmis acesta.

UPDATE ORA 11:20. Armata rusă atacă din ce în ce mai violent orașul Bahmut

Armata rusă a început să folosească din ce în ce mai multă artilerie grea și lovituri aeriene, în orașul Bahmut.

„În prezent, inamicul crește activitatea artileriei grele și numărul de lovituri aeriene, transformând orașul în ruine”, a declarat Oleksandr Syrskyi, în cadrul unui comunicat.

Mai mult decât atât, conform acestuia, Rusia vrea să pună mâna pe orașul Bahmut, indiferent de numărul de soldați pe care îl pierde zilni în regiune.

UPDATE ORA 10:00. Polonia și Kievul vor relua negocierile cu privire la cereale ucrainene

Astăzi, 18 aprilie, Ucraina și Polinia vor relua negocierile în ceea ce privește redeschiderea tranzitului de alimente și de cereale ucrainene, potrivit ministrului polonez al Agriculturii.

În weekend, importul de cereale ucrainene a fost interzis de Ungaria, de Slovacia și de Polonia.

UPDATE ORA 08:30. Ucraina a respins peste 70 de atacuri lansate de armata rusă

Armata rusă a lansat aproximativ 100 de atacuri asupra Ucrainei, în ultimele 24 de ore, iar armata Kievului a reușit să respingă peste 70 dintre ele.

  „În cursul zilei trecute, inamicul a lansat 41 de lovituri aeriene, a efectuat 57 de atacuri asupra pozițiilor trupelor noastre, asupra infrastructurii și a zonelor populate.

Există răniți în rândul populației civile. Probabilitatea lansării de rachete și lovituri aeriene pe întreg teritoriul Ucrainei rămâne ridicată”, a precizat Ucraina.

UPDATE ORA 08:00. Vladimir Putin s-ar fi aflat în Herson

Vladimir Putin ar fi participat la o reuniune a comandanților militari, care a avut loc în Herson, regiune din sudul Ucrainei și care, parțial, se află sub controlul armatei sale. Informațiile au fost oferite de către Rusia, dar fără ca aceasta să ofere detalii suplimentare.

Președintele Rusiei ar fi fost informat cu privire la situația actuală din regiunile Zaporojie și Herson, pe care Moscova le-a anexat ilegal.

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.