Noaptea Muzeelor 2023: Când are loc evenimentul și în ce orașe se organizează

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 18 ian 2024, 00:30

Când are loc evenimentul și în ce orașe se organizează

Sursa: Facebook Noaptea muzeelor

Noaptea Muzeelor 2023. Rețeaua Națională a Muzeelor din România a anunțat perioada în care o să aibă loc evenimentul așteptat de pasionații de cultură.

Noaptea Muzeelor 2023. În luna mai va avea loc a 19-a ediție a seriei de evenimente de Noaptea Muzeelor. Mai multe instituții din întreaga țară și-au anunțat participarea la evenimentul dedicat culturii.

Citește și: Tichete culturale 2023: Tichetele culturale se vor majora din luna aprilie. Iată care este suma pe care o primesc românii

Când are loc Noaptea Muzeelor 2023?

Noaptea Muzeelor are loc, la nivel național, la data de 13 mai. Rețeaua Națională a Muzeelor din România organizează acest eveniment pentru pasionații de cultură din întreaga țară, iar aceasta este membră a celei mai mari rețele pan-europene a muzeelor, mai exact Network of European Museum Organisations.

La data de 13 mai are loc Noaptea Muzeelor 2023, mai exact a 19-a ediție a evenimentului, iar organizatorii se vor putea bucura de expoziții, prezentări, proiecții, animații stradale și interioare, experimente și reprezentații artistice.

Anul acesta este unul special pentru Noaptea Muzeelor 2023 deoarece este prima ediție din istoria evenimentului ce este organizată împreună cu muzeele din Republica Moldova.

Evenimentul nu o să se rezume doar la muzee, Noaptea Muzeelor 2023 se va organiza anul acesta și în cadrul în observatoare astronomice, în spații de catedrale, biserici și sinagogi, în teatre, în atenee, în mausolee, în primării, în castele, palate și cetăți, turnuri și bastioane, în biblioteci, în studiouri de creație, în centre culturale, în școli și universități, în decupaje urbane creative, în spatii de știință și experimentare, în spații ale memoriei

istorice, în pavilioane și în galerii de artă, în case de licitații și târguri de artă.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citește și: Ziua de naștere a salariaților ar putea deveni zi liberă, plătită de angajator

Unde va avea loc Noaptea Muzeelor 2023?

Evenimentul Noaptea Muzeelor 2023 va fi prezent în 27 de județe din România și 2 raioane din Republica Moldova, Chișinău. În momentul de față există 46 de atracții pe harta-program a Bucureștiului, mai exact 27 de muzee și 19 entități culturale/studiouri creative.

În întreaga țară, pasionații de cultură vor putea vizita 118 de muzee și case memoriale, dar și 26 de entități culturale, prezente în 61 de localități ale României.

Există multe premiere în acest an, iar românii vor putea admira diferite atracții din Muzeului Fotbalului, Camera de Comerț și Industrie București, Miez Festival, Casa cu bunici ”Niciodată Singuri” sau Casa de licitații Historic. 

De altfel, la Noaptea Muzeelor 2023, va avea loc o nouă premieră, o expoziție a unui muzeu fenomen la nivel mondial, War Childhood Museum.

Această expoziție va putea fi vizitată în perioada 12 mai – 12 iunie 2023, la Noua Galerie a Muzeului Național al Țăranului Român.

Sursa: noapteamuzeelor.org  

 

Taguri: