Ținute de primăvară inspirate din moda franțuzească 

Author: Ana Filip
Actualizat: 18 apr 2023, 12:02

Moda franceză este cunoscută pentru eleganța și simplitatea ei. Fiecare dintre piesele care o alcătuiesc au un anumit farmec, fiind ideale pentru a crea ținute chic, pline de rafinament. 

Imprimeurile florale, dar și culorile pastelate caracteristice primăverii se potrivesc perfect cu acest stil, de tip franțuzesc, iar accesorizarea potrivită poate face diferența între un look banal și unul de efect. 

Află din rândurile de mai jos cum să alegi și să combini astfel de elemente vestimentare, pentru outfituri pline de originalitate și șarm.

O rochie de zi în culori pastelate

Detaliile simple, dar sofisticate, sunt elemente caracteristice ale stilului francez în modă. De exemplu, rochiile de zi în stil francez sunt caracterizate de linii curate și minimaliste, care creează o imagine elegantă și rafinată, potrivită pentru orice ocazie. 

Acestea sunt adesea în culori pastelate, perfecte pentru primăvară, și sunt realizate din materiale naturale precum bumbac satinat, mătase sau chiar stofă fină. Aceste texturi de calitate reprezintă aspecte esențiale pentru un look rafinat și chic, pe lângă croiul impecabil pe care îl conferă ținutelor.

Optează pentru rochii de zi în nuanțe delicate de albastru, roz, lavandă sau galben deschis, de lungime medie, deoarece acestea sunt ideale atât pentru birou cât și pentru evenimente mai formale. Accesorizează cu pantofi cu toc mediu sau înalt, pentru un plus de confort.  

Rochii cu imprimeuri pepit sau florale

Potrivit studiilor de piață, imprimeurile vesele și florale sunt cele mai populare printuri pentru rochii primăvara, fiind caracteristice acestui sezon și perfect potrivite cu un stil franțuzesc. Dealtfel, un pionier al imprimeurilor cu flori a fost chiar renumitul designer francez Christian Dior. El a creat de-a lungul anilor colecții ce au devenit adevărate simboluri ale eleganței și rafinamentului, fiind urmat și de alți creatori care continuă să inspire și azi tendințele de modă din întreaga lume.

Alege și tu o astfel de rochie originală în acest sezon, pentru a te bucura de o piesă vestimentară cu adevărat specială. O poți combina cu o jachetă ușoară de piele sau denim, și vei obține un outfit casual perfect pentru activități leisure precum întâlnirile cu prietenele.

Este important să acorzi atenție și mărimii imprimeului, cele mari fiind mai potrivite pentru persoanele înalte, iar cele mici persoanelor mai scunde. Pentru a evita o ținută prea încărcată, combină cu accesorii simple sau cu unele de tip statement. 

Ținute drepte sau ușor cambrate pe corp

Anumite detalii ale unor ținute, cum ar fi manșetele mari, ori gulerul bine definit sau asimetric, oferă un look chic, plin de farmec, caracteristic pentru rafinamentul de tip franțuzesc. În plus, accesorizarea potrivită va conferi acel șarm inconfundabil pentru care sunt atât de invidiate franțuzoaicele. 

Pentru a fi în vogă în această primăvară alege o rochie cu linie simplă și dreaptă, de lungime scurtă sau medie, cu astfel de accente interesante. O combinație tonică de verde intens și lime îți va conferi încrederea de care ai nevoie pentru a purta o astfel de ținută plină de efect. Mai mult, câteva bijuterii delicate, precum un inel sau cercei rotunzi, vor adăuga un plus de rafinament, fără a încărca prea tare un astfel de outfit inspirat din stilul francez.

Curelele delicate, eșarfele sau ochelarii de soare sunt și ele accesorii indispensabile pentru un look reușit, așa că nu ezita să le alegi pe cele potrivite pentru tine, pentru a arăta impecabil. 

Moda franceză este cunoscută pentru eleganța și rafinamentul ei, iar tăieturile bine definite, culorile pastelate și imprimeurile florale se potrivesc perfect cu un astfel de stil, fiind perfect potrivite și perioadei de primăvară.

Inspiră-te din recomandările de mai sus pentru a adăuga în garderoba de sezon astfel de piese cu un look confortabil, și în același timp sofisticat și elegant.

 

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.