„A fost prima oară când am spus «Doamne, ia-mă și pe mine!»”. Cristina Matache, mama uneia dintre victimele de la Colectiv, retrăiește moment cu moment ultimele ore din viața fiicei sale

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 18 apr 2023, 15:00

După mai bine de șapte ani, aceasta își aduce aminte fiecare detaliu

Sursa: captura video

Cristina Matache și soțul ei au fost nevoiți să învețe, de câțiva ani, să trăiască fără fiica lor. Alexis avea toată viața înainte, dar a pierdut-o în urma tragediei de la Colectiv. Cu ochii plini de lacrimi, aceasta a povestit ce s-a întâmplat în cea mai grea perioadă din viața sa.

Cristina Matache a venit în platoul emisiunii „În Oglindă”, difuzată pe canalul de YouTube theXclusive, unde a povestit tragedia care a avut loc pe data de 30 octombrie 2015, atunci când fiica ei a ars în Colectiv.

Cristina Matache și-a pierdut unicul copil în clubul Colectiv

Cristina Matache este una dintre mamele care și-a pierdut copilul în Colectiv.

După mai bine de șapte ani, aceasta își aduce aminte fiecare detaliu al nopții în care a aflat că fiica ei s-ar putea să nu mai fie în viață.

„A plecat la muncă la ora șase, șase și ceva. Noi nu ne-am văzut decât dimineață, în seara aceea, noi nu ne-am văzut, noi am venit după ce ea plecase și, în general, vorbeam în jur de 11 seara, din nou.

Ori îmi trimitea mesaj, ori mă suna.

La zece seara, zece și jumătate, ne-a sunat tataie, bunicul ei și a zis «Unde lucrează, că s-a întâmplat o nenorocire? ». În momentul în care stăteam în pat și mă uitam la un film, în momentul în care a zis «s-a întâmplat o nenorocire », am simțit că s-a întâmplat ceva.

 

Citește și: 7 ani de la Colectiv. Firul evenimentelor din seara de 30 octombrie 2015

Am sărit din pat, am simțit că a început să îmi bată inima foarte puternic și imediat pe telefon, să sun. Și suna și nu răspundea și mă îmbrăcam cu o mână și cu o mână sunam. A intrat panica, frica, pentru că nu-mi răspundea la telefon și ea răspundea de fiecare dată”, a povestit aceasta.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Au umblat din spital în spital, pentru a-și găsi fiica

În momentul în care au ajuns la club, mama acesteia a simțit că fiica ei nu se află acolo și a început să o caute prin spitale. La un moment dat, un telefon venit din partea unei prietene de-a fiicei sale i-a spus unde se află.

Îmi aduc aminte drumul...(...) Am intrat, la un moment dat, în perimetrul unde nu se intra(...)

Am ieșit pe lateral și m-am dus cât mai aproape, să văd. Eram cu soțul meu și ne țineam amândoi de mână. M-am uitat un pic, la intrare, acolo și se spunea că sunt 25 de copilași care sunt morți și am simțit din prima clipă că ea nu e acolo.

Am vrut să ne ducem la Spitalul Universitar și, pe drum, am primit un telefon de la una dintre prietenele ei. Mi-a zis «Stați linștiți, că am găsit-o. Este la Bagdasar. Veniți aici! ». Am simțit frică, multă frică. În fața spitalului, erau toți prietenii ei.

A venit o doamnă asistentă, ne-a băgat într-un salon, unde erau două fete. Părul îi era foarte ars, era intubată. Am strigat-o, nu răspundea.(...) Am avut senzația că este undeva între două lumi”, a continuat aceasta.

Citește și: Patronul clubului Colectiv a dispărut și nimeni nu știe unde se află! Alin George Anăstăsescu fost condamnat definitiv la 11 ani și opt luni de închisoare cu executare

Părinții tinerei au înțeles pe deplin gravitatea situației, dar sperau, în adâncul sufletului, ca fiica lor să se facă bine. Cu toate acestea, Alexis s-a stins din viață, iar momentul în care i s-a dat vestea tragică a reprezentat cel mai dureros moment din viața ei.

„Începutul a fost «Din păcate». M-am lăsat în jos și am început să urlu, să plâng. A fost prima oară când am spus «Doamne, ia-mă și pe mine!»”, a mai mărturisit femeia.