Azi și mâine aflăm cele 4 semifinaliste din Champions League 2023

Author: Diana Tilă

Chelsea si Bayern Munchen – finalistele UEFA Champions League din 2012 sunt foarte aproape sa părăsească în sferturi ediția din acest an. Cele două formații evoluează pe teren propriu și au cu adevărat o misiune imposibilă. Londonezii vor să răstoarne pe Stamford Bridge un 2-0 cu Real Madrid, marți 18 aprilie – de la ora 22:00. Bayern Munchen are de recuperat un handicap de 3 goluri în fața celor de la Manchester City, miercuri 19 aprilie 2023 – de la ora 22:00. Marți și miercuri vor mai avea loc alte două sferturi de finală – Napoli vs AC Milan respectiv Inter vs Benfica.

Pep Guardiola, din nou aproape de trofeul mult râvnit

Pep Guardiola a reușit să câștige aproape orice cu Manchester City. Ibericului îi lipsește însă cel mai important trofeu – UEFA Champions League. A fost aproape în 2021, însă Kai Havertz & co. i-au interzis acest vis. De această dată, agențiile de pariuri sportive o consideră pe gruparea de pe Etihad Stadium principala favorită – cu o cotă de 2.10. Real Madrid este favorita numărul 2, cu o cotă de 4.00, în timp ce Inter Milano are o cotă de 8.00. Clasamentul este completat de Napoli (10.00), AC Milan (11.00), Bayern Munchen (40.00), Chelsea (50.00) și Benfica Lisabona (75.00).

Frank Lampard are o misiune imposibilă pe Stamford Bridge

Returul sferturilor de finală reprezintă ultima speranță de care se mai agață fanii celor de la Chelsea în acest sezon. Echipa a dezamăgit crunt în Premier League, acolo unde ocupă locul 11 în clasament. În weekend Chelsea a suferit a 12-a înfrângere a stagiunii, 1-2 pe teren propriu – cu Brighton. Ultima victorie a grupării londoneze datează de pe 11 martie, de la un 3-1 cu Leicester.

Pentru un succes în fața celor de la Real Madrid, britanicii au primit o cotă de 2.95. Remiza între cele două este cotată cu 3.50, în timp ce Real Madrid are o cotă de 2.45. Chelsea nu mai are nimic de pierdut și trebuie să atace, iar un astfel de scenariu îi convine lui Carlo Ancelotti. Cu Vinicius Jr, Rodrygo, Benzema, Valverde sau Asensio în teren – Real Madrid poate lovi oricând pe contre.

Cine îl poate opri pe Erling Haaland?

Erling Haaland continuă să doboare record după record în acest sezon. Scandinavul este golgheterul Champions League și Premier League, având 11 respectiv 32 de goluri marcate. În weekend, acesta a marcat o dublă în victoria cu Leicester din Premier League, iar la pauză a fost scos de Pep Guardiola.

Miercuri 19 aprilie, de la ora 22:00, echipa sa este favorită pe Allianz Arena – având o cotă de 2.40. Bayern Munchen pornește cu a doua șansă la victorie – cota fiind de 2.75. Remiza între cele două formații este cotată cu 3.75. Pentru o eventuală calificare a bavarezilor, cota este 16.00.

Echipa lui Thomas Tuchel se apără destul de rău, primind 2 goluri de la Freiburg, 3 de la Manchester City și unul de la Hoffenheim – în weekend. Erling Haaland are o poftă de joc rar întâlnită, este într-o formă fizică perfectă, iar pe Allianz Arena va căuta reușita cu numărul 12 din această stagiune.

Serie A este bine reprezentată

În ceea ce privește cealaltă jumătate a tabloului Champions League, un lucru este cert – Serie A va avea minim o reprezentantă în semifinale. Marți 18 aprilie, de la ora 22:00, Stadio Diego Armando Maradona găzduiește partida Napoli vs AC Milan. Oaspeții au reușit să câștige manșa tur de pe San Siro, cu scorul de 1-0. Aceștia au o cotă de 5.30 pentru un nou succes, remiza este cotată cu 3.65, în timp ce victoria napoletanilor cu 1.77. Ciprian Tătărușanu poate bifa o semifinală de UEFA Champions League, deși momentan nu se mai află în lotul european al milanezilor.

O zi mai târziu, Inter încearcă tot de la ora 22:00 să păstreze avantajul de 2 goluri pe care l-a luat în fața celor de la Benfica. Pe Estadio da Luz, cu o săptămână în urmă, Barella și Lukaku au marcat în victoria cu scorul de 2-0. Cota pentru o victorie a italienilor este 2.20, remiza este cotată cu 3.50, în timp ce un eventual succes al lusitanilor pe Giueseppe Meazza este cotat cu 3.50.

 

 

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.