Categoria de angajați care va primi vouchere de vacanță pentru încă patru ani. Impozitul pentru voucherele de vacanță este de 10%

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 19 ian 2024, 00:25

Suma este impozabilă în luna în care angajatul va primi voucherul de vacanță

Sursa: upromania.ro

O categorie de angajați români va primi vouchere de vacanță cel puțin încă patru ani. Suma propusă pentru anul curent este de 1.450 de lei, fiind aceeași sumă care a fost oferită și în anul 2022.

O categorie de angajați români va primi vouchere de vacanță cel puțin patru ani de aici înainte. În luna în care angajații vor primi voucherele de vacanță vor trebui să plătească un impozit în valoare de 145 de lei.

Categoria de angajați care va primi vouchere de vacanță

Profesorii și angajații din învățământ vor primi vouchere de vacanță pentru cel puțin patru ani de aici înainte, doar că vor trebui să plătească un impozit pentru acest beneficiu.

Ministerul Educației a anunțat că, anul acesta, un voucher de vacanța va avea valoarea de 1.450 de lei.

Suma este impozabilă în luna în care angajatul va primi voucherul de vacanță, impozitul fiind de 10%, însemnând 145 de lei, conform Codului Fiscal.

Și în anul 2023, voucherele de vacanță pentru angajații din sistemul educațional vor fi emise doar pe suport electronic, așa cum s-a întâmplat și în anul 2022.

Mai mult decât atât, potrivit unui proiect de ordin de ministru, „beneficiază de acestea persoanele care au desfășurat efectiv activitate în anul pentru care se acordă, iar valoarea voucherelor de vacanță este proporțională cu perioada lucrată”.

Citește și: Ajutor financiar în valoare de 4000 de lei, anunțat de ministrul Marcel Boloș. Românii care primesc mai mulți bani de la stat

Cel puțin pentru moment, nu se știe data la care voucherele de vacanță vor fi acordate, dar, în anii precedenți, voucherele de vacanță au fost acordate în prima lună de vară.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Exmatricularea în școli ar putea fi reintrodusă

După ce mai mulți elevi au atacat verbal sau fizic alți elevi sau chiar cadre didactice, sindicatele profesorilor cer ca exmatricularea să fie reintrodusă în școli, dar și amenzi pentru părinții elevilor teribiliști.

De asemenea, ministrul Educației susține că suspendarea elevului pentru câteva zile nu este o idee deloc rea, mai ales dacă va beneficia și de consiliere psihologică în urma faptelor comise.

„Cred că sunt niște probleme pe care trebuie să le rezolvăm împreună și totodată trebuie să mai înțeleagă că școala este o instituție care funcționează pe baza unor reguli, reguli care să fie stabilite foarte clar chiar prin proiectul legii învățământului preuniversitar.

Citește și: Noi ajutoare sunt anunțate pentru cetățenii României. Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, anunță că peste 500 de milioane de euro ar urma să fie transferate

Dacă tot apar drepturi pentru elevi, au statut al lor. Mi se pare absolut normal ca prin proiectul legii învățământului preuniversitar să fie stabilite și obligațiile și sancțiunile pentru cei care nu înțeleg că trebuie să respecte regulile de conviețuire într-o unitate de învățământ și bineînțeles și la nivel de de societate”, a precizat Marius Nistor, președintele FSE Spiru Haret, conform edupedu.ro.

Deși este de acord cu reintroducerea examinării, Ligia Deca, ministrul Educației, susține că nu susține ideea ca un elev să fie trimis într-un centru de recuperare.