Semifinale Eurovision 2023: România va intra în concurs în prima parte din a doua semifinală

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 25 ian 2024, 03:10
România va intra în concurs în prima parte din a doua semifinală
Sursa: Facebook Eurovision Romania

Semifinale Eurovision 2023. Concursul Eurovison va avea loc anul acesta la Liverpool, chiar dacă Ucraina a câștigat concursul în 2022.

Semifinale Eurovision 2023. Tragerile la sorți au avut loc, iar România va participa la cea de-a doua semifinală. Iată cine reprezintă România la Eurovision, dar și cine mai concurează în a doua semifinală.

Citește și: România în istoria Eurovision. Ce melodii au primit cele mai multe voturi

România va intra în concurs în prima parte din a doua semifinală

A avut loc tragerea la sorți cu privire la desemnarea țărilor participante în cele două semifinale ale concursului Eurovision, iar România se va prezenta în fața juraților la data de 11 mai, în prima parte din a doua semifinală. În această parte a evenimentului, România va urca pe scenă alături de 15 alte țări, mai exact Armenia, Cipru, Danemarca, Belgia, Islanda, Grecia, Estonia, Albania, Australia, Austria, Lituania, San Marino, Slovenia, Georgia și Polonia.

În acest an, Eurovision 2023 se va organiza în Marea Britanie, mai exact în Liverpool, țară ce va organiza evenimentul în numele Ucrainei, câștigătoarea Eurovision 2022. Trebuia ca Ucraina să organizeze evenimentul, însă din cauza războiului început de Rusia, acest lucru nu a fost posibil. 

Eurovision 2023 este ediția cu numărul 67 al emisiunii, iar în cadrul acesteia participă 37 de țări, însă doar 31 vor concura în semifinale pentru cele 20 de locuri ale finalei. Printre cele șase ce au un loc asigurat în marea finală se numără Ucraina, câștigătoarea anului trecut a evenimentului și Franța, Germania, Italia, Spania și Regatul Unit, țările plătitoare participante.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citește și: Eurovision 2023: Cine este Theodor Andrei, tânărul care va reprezenta România?

Theodor Andrei va reprezenta România la Eurovision 2023

România va fi reprezentată în anul 2023, în cadrul concursului muzical Eurovision, de Theodor Andrei, cu melodia „DGT (Off and On)”. Acesta a avut cel mai mare număr de voturi din partea publicului, în cadrul selecției naționale, mai exact 5.230

de voturi. Theodor are 18 ani și este elev în clasa a XII-a la un liceu de arte. 

Cel ce reprezintă România la concursul Eurovision 2023 mai are și alte talente, acesta este solist vocal, compozitor, textier, orchestrator și actor, având în portofoliul său peste 100 de melodii compuse. De-a lungul carierei sale artistice, Theodor a obținut peste 200 de premii în festivaluri naționale și internaționale de muzică.

„Piesa <D.G.T (Off And On)> pune în scenă o poveste de dragoste unde rațiunea este în conflict cu instinctul, unde pasiunea și siguranța se duelează – o piesă despre o dragoste ce devine o dependență atât cu părțile bune și rele ale acesteia, cât și cu plăcerea de a te întoarce la ceva nociv, unde iubirea e pusă la pământ și adrenalina ia decizii, un rău necesar cu dragoste și tot ce înseamnă aceasta – pasiune, sex, lacrimi, zâmbete, copilărie, maturitate, încredere, riscuri, adevăruri și minciuni”,  așa descrie Theodor Andrei melodia ce ne va reprezenta țara. 

Citește și: Cât costă taxa de participare la Eurovision 2023. Concursul va avea loc în Liverpool pe 13 mai

Sursa: eurovision.tvr.ro, elle.ro