TREI pași simpli de urmat, pentru a pregăti mâncare delicioasă chiar la tine acasă

Author: Madalina Maftei

Nimic nu ar putea să se compare cu gustul autentic al mâncării care este preparată acasă. Gătitul poate reprezenta o adevărată artă, pentru multe gospodine, iar dacă te-ai decis că vrei să prepari ciorbe, supe sau diferite mâncăruri delicioase, în bucătăria ta, atunci există câțiva pași simpli pe care ar trebui să îi urmezi, pentru a avea o satisfacție gastronomică deplină. În cele ce urmează, vei afla la ce trebuie să acorzi atenție, atunci când gătești acasă.

Iată aspectele cărora să le acorzi atenție, atunci când gătești acasă:

  • Pregătirea mesei poate reprezenta un adevărat „ritual” pentru anumite persoane. Înainte de a te apuca de gătit, trebuie să te asiguri că ai toate ustensilele necesare, dar și ingredientele pentru preparatul care urmează să fie făcut. De exemplu, dacă dorești ca supa și ciorba să fie preparate rapid, te-ai putea folosi de oala sub presiune. O astfel de oală este perfectă în bucătărie, mai ales dacă vrei să gătești mai sănătos și mai rapid. Timpul de gătire ar putea fi diminuat cu până la 70%. Este potrivită atât pentru ciorbe și supe, cât și pentru tocăniță și ale mâncăruri care ar necesita, în mod normal, o gătire îndelungată. Oala sub presiune are un sistem automat de închidere a capacului și prezintă indicatori de presiune acustici. În plus, aromele și culorile naturale vor fi conservate. Totodată, oala sub presiune poate fi curățată cu ușurință, după utilizare.
  • Pe lângă ustensilele pe care trebuie să le utilizezi atunci când gătești, este indicat să ai și un rețetar pus la punct. Pentru ca mâncarea să iasă delicioasă, trebuie să respecți atât proporțiile, cât și ingredientele. Fiecare rețetă necesită anumite cantități, pentru ca gustul să fie perfect. De exemplu, atunci când pregătești o ciorbă de perișoare, carnea trebuie să fie amestecată cu diverse condimente, care să ofere gustul autentic al acestui preparat. Evident, un astfel de preparat trebuie să fie acrit, fie cu zeamă de varză, fie cu borș. Unele dintre gospodine utilizează pastă de corcodușe pentru acrit.
  • De asemenea, pentru ca preparatul să iasă un real deliciu pentru tine și cei dragi, ar fi indicat să respecți și timpul de gătire. Fiecare rețetă necesită un anumit timp, pentru ca preparatul să iasă perfect. Atunci când vrei să câștigi timp în bucătărie, ar fi ideal să utilizezi ustensile speciale care să te ajute să pregătești rapid mâncarea. Printre acestea, se numără oala sub presiune de la altex.ro, multicooker-ul sau grătarul electric, special conceput pentru interior.

Pe de altă parte, nu uita că o mâncare devine cu adevărat delicioasă, dacă o pregătești cu dragoste. Acordă importanță fiecărui preparat, indiferent de timpul de gătire sau de cât de complicată ar putea fi rețeta. Nu uita să utilizezi vasele potrivite pentru gătire și, după utilizare, să le cureți corespunzător. Asigură-te că le vei depozita într-un loc lipsit de umiditate sau praf. De asemenea, când vine momentul ca preparatele să fie depozitate în frigider, de exemplu, ar fi indicat să utilizezi recipiente ermetice, pentru a nu răspândi mirosul și pentru a evita posibilitatea împrăștierii lor.

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.