LIVE UPDATE Ziua 428 de război în Ucraina: Propaganda Rusiei câștigă din ce în ce mai mult teren

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 27 apr 2023, 15:05
live-update-rusia-ucraina-război Foto(4)

În ultimele 24 de ore, armata rusă a atacat de 324 de ori

Sursa: Facebook

În a 428-a zi de război, un jurnalist ucrainean, angajat al publicației La Repubblica, a fost ucis de lunetiștii ruși, în Herson. Colegul său a fost rănit la umăr. Ucraina a redus în țară peste 40 de persoane luate captivi de ruși.

UPDATE ORA 14:30. NATO este încrezătoare în capacitatea Ucrainei de a câștiga

De câteva săptămâni, Ucraina face pregătiri intense pentru contraofensiva de primăvară, care ar urma să înceapă în luna mai. Jens Stoltenberg, șeful NATO, susține că armata ucraineană are, în acest moment, tot ce îi trebuie, pentru a câștiga contraofensiva.

UPDATE ORA 13:00. Propaganda Rusiei câștigă din ce în ce mai mult teren

Propaganda rusă, conform căreia, în Ucraina, se desfășoară o „operațiune militară specială”, pe care Rusia a fost forțată să o înceapă, începe să câștige din ce în ce mai mult teren. Cei mai mulți susținători încep să fie în Orientul Mijlociu, în Africa și în America Latină.

UPDATE ORA 11:30. Rusia a atacat orașul Nikolaev

Noaptea trecută, 23 de persoane au fost rănite și una și-a pierdut viața, după ce armata rusă a lovit orașul Nikolaev.

Printre răniți se numără și un copil.

„Invadatorul nu încetează niciodată să dovedească că principalul scop al acestui război este teroarea și distrugerea ucrainenilor și a tot ce este ucrainean”, a transmis președintele Ucrainei.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

UPDATE ORA 10:00. Moscova face pregătiri pentru contraofensiva ucraineană

Rusia se pregătește și ea pentru contraofensiva ucrainean. Armata lui Vladimir Putin este convinsă că va câștiga războiul din Ucraina, în timp ce armata ucraineană ar încerca să deruteze armata rusă, pentru a câștiga contraofensiva.

UPDATE ORA 08:30. Ucraina va începe contraofensiva, în luna mai

Ucraina se pregătește pentru contraofensiva de primăvară. Conform The New York Times, comandamentul militar ucrainean a precizat că aceasta va începe în luna mai.

„Conform documentelor Petagonului care s-au scurs în presă și care dau o idee despre calendarul Kievului, se așteaptă ca 12 brigăzi ucrainene de 4.000 de oameni fiecare să fie gata până la sfârșitul lunii aprilie”, a anunțat sursa menționată anterior.

UPDATE ORA 08:00. Luptele în Bahmut devin din ce în ce mai dure

Statul Major al Forțelor Armata Ucrainene a anunțat că luptele s-au amplificat atât în Bahmut, cât și în zonele alăturate, cu toate că armata rusă nu a înregistrat nicio înaintare în acea zonă.

„Rușii distrug clădirile din Bahmut pentru a-i împiedica pe soldații noștri să le folosească drept fortificații", a precizat purtătorul de cuvânt al grupului de forțe din estul Ucrainei, spunând că, în ultimele 24 de ore, armata rusă a atacat

de 324 de ori.

 

 


În a doua parte a ediției de astăzi din „Casa iubirii”, Patrick a chemat-o în camera roșie pe Bianca Giurcă, însă cei doi nu au vorbit despre ei, ci mai mult despre tensiunile cu care s-a confruntat concurenta.