Cum s-a produs accidentul din Sibiu, în care au fost implicați 90 de copii. Planul roșu de intervenție a fost activat

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 27 apr 2023, 09:32

Elevii au vârste cuprinse între 15 și 18 ani

Sursa: Observatornews.ro

Ieri, 26 aprilie, spre seară, un apel la 112 anunța că două autocare, care transportau 90 de elevi, au fost implicate într-un accident rutier, în Sibiu, pe DN1. Zeci de persoane au avut nevoie de îngrijiri la fața locului.

90 de copii, care se aflau în două autocare, au trăit sperietura vieții, după ce acestea au fost implicate într-un accident rutier, în Sibiu. Planul roșu de intervenție a fost activat și, din fericire, nimeni nu a fost grav rănit.

90 de copii și două autocare, implicați într-un accident rutier, în Sibiu

Cele două autocare s-au lovit, în timp ce mergeau pe DN1, în Sibiu, aproape de localitatea Bradu.

Este vorba de doi șoferi, patru profesori și 86 de copii, care au scăpat ca prin minune de o tragedie.

Elevii au vârste cuprinse între 15 și 18 ani și, în momentul tragediei, se aflau la Hula Bradului. Conform primelor informații, accidentul s-a produs, deoarece unul dintre autocare a intrat în fața celuilalt.

Citește și: „Am să strig durerea lui, că tatăl lui nu a putut”. Momente cumplite de la înmormântarea lui Luca, băiețelul lovit de TIR, în Lețcani

„Erau în autocar, vorbeau, şi, dintr-o dată, au simţit impactul. A intrat un autocar în altul. Şi, de la impact, a mai ricoşat şi a mai intrat încă o dată și a fost dublu impact. Au căzut printre scaune”, a spus una dintre persoanele care au fost implicate în accident.

La fața locului, au ajuns mai multe echipaje SMURD, iar 34 de persoane au avut nevoie de îngrijiri la fața locului.

Ulterior, acestea au fost transportate la spital, având contuzii și răni minore, dar care nu le-au pus viața în pericol.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citește și: „A ajuns lângă femeia pe care a iubit-o ca pe ochii lui”. Doi copii din Olt au rămas orfani, după ce părinții lor s-au stins din viață la doi ani distanță

Cei mai mulți copii au înregistrat diverse traumatisme și au suferit atacuri de panică, dar toți au fost conștienți și cooperanți. Potrivit ISU Sibiu, nu sau înregistrat nici persoane grav rănite și nici persoane încarcerate.

Planul roșu de intervenție a fost dezactivat la scurt timp după ora 23:00

A fost nevoie de intervenția a patru ambulanțe SAJ, a patru ambulanțe SMURD, a două autospeciale de transport personal și victime multiple, două autospeciale de stingere. Apelul la 112 a fost efectuat în jurul orei 21:00.

Elevii studiază la Seminarul Teologic din Brașov și se întorceau dintr-o excursie din Țara Silvaniei, în programul Școala Verde, potrivit observatornews.ro.

„Atac de panică, cei mai mulţi. Şi câteva leziuni mici. Pe la genunchi, pe la mâini, nimic grav, Slavă Domnului! Autocarul din spatele nostru, venind şi el după noi, a fost o oprire foarte bruscă, n-a reuşit să mai oprească nici el la timp.

Urcam dealul şi a apărut o maşină care semnaliza un convoi lung, cu semnalizatoare luminoase, care venea pe banda noastră”, a precizat directorul seminarului teologic.

Șoferul autocarului care se afla în spate recunoaște că l-a lovit pe cel din față, deoarece nu a mai putut evita impactul.