LIVE UPDATE Ziua 429 de război în Ucraina: ladimir Putin vrea înființarea unor muzee dedicate invadării Ucrainei

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 28 apr 2023, 13:50

Deportarea ilegală a civililor este considerată a fi o crimă de război

Sursa: Facebook

În a 429-a zi de război, Rusia este de acord cu orice propunere care ar putea punct mai repede războiului. Afirmația a fost făcută după ce a fost întrebată ce părere are despre convorbirea telefonica pe care Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, și Xi Jinping, președintele Chinei, au avut-o.

UPDATE ORA 13:00. Transferul copiilor ucraineni în Rusia poate fi văzut ca „genocid”

Consiliul Europei a precizat că transferul copiilor ucraineni în Rusia este echivalentul genocidului, deoarece „dovezile documentate ale acestei practici corespuns definiției internaționale a genocidului”.

Ucraina a acuzat Rusia, la începutul lunii aprilie, că a luat 16.000 de copii și i-a dus pe teritoriul său, iar cei mai mulți ar fi ajuns chiar în centrele de plasament.

UDATE ORA 11:30. O navă rusă a fost zărită lângă Nord Stream

Conform armatei daneze, cu doar câteva zile înainte de explozia de la conductele Nord Stream, din Marea Baltică, în acea zonă, a fost reperată o navă rusească specializată în operațiuni submarine.

O investigație a fost începută de Germania, Danemarca și Suedia, dar niciuna dintre cele trei țări, până acum, nu a anunțat cine sunt responsabili pentru avarie.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

UPDATE ORA 10:00. Vladimir Putin vrea înființarea unor muzee despre invadarea Ucrainei

Vladimir Putin a dat ordin să se înființeze mai multe muzee care să prezinte invazia Ucrainei, care a început în luna februarie a anului trecut, potrivit informațiilor apărute site-ul Kremlinului.

„Asigurarea creării de muzee regionale, municipale, pe baza de organizaţii educaţionale dedicate evenimentelor operaţiunii militare speciale şi faptelor participanţilor la aceasta”.

UPDATE ORA 08:20. Vladimir Putin a semnat pentru deportarea civililor din teritoriile ocupate

Conform Kyiv Independent, președintele Vladimir Putin a semnat un decret care permite ca civilii ucraineni din regiunile ocupate, care nu acceptă cetățenia rusă, să fie deportați în Rusia.

Cine își păstrează cetățenia ucraineană va fi deportat după data de 1 iulie 2024.

Cu toate acestea, potrivit Statului de la Roma al Curții Penale Internaționale, deportarea ilegală a civililor este considerată a fi o crimă de război.

 

 

 


Numerologul Oana Timofte a vorbit în exclusivitate la „Follow us” despre cum sunt afectate zodiile de eclipsa de lună.