Un elev în vârstă de doar 13 ani a devenit erou după ce a preluat controlul unui autobuz în urma leșinului șoferiței de la volan

Editor Web: Redactia KANAL D
Actualizat: 26 mai 2023, 19:30

Un elev în vârstă de doar 13 ani a devenit erou după ce a preluat controlul unui autobuz în urma leșinului șoferiței de la volan

Sursa: PixaBay

Un copil de doar 13 ani a devenit erou după ce a preluat controlul unui autobuz al cărui șoferiță a leșinat.

Un eveniment incredibil a avut loc în SUA! Un copil de 13 ani a devenit erou după ce a preluat controlul autobuzului în care se afla alături de alți elevi. Băiatul a fost nevoit să intervină deoarece șoferița leșinase în timp ce conducea.

Un elev de 13 ani a preluat controlul autobuzului în care șoferița leșinase

Elevul Dillon Reeves  „a ţâşnit din scaun, şi-a aruncat ghiozdanul, a fugit în partea din faţă a autobuzului, a preluat volanul şi a reuşit să oprească autobuzul în mijlocul drumului”, a spus joi, într-o conferinţă de presă, responsabilul cu şcolile publice din acest district, în statul Michigan, Robert Livernois.

Citește și: „Fă-ți auzită durerea, Luca”. Ce a apărut pe mormântul băiețelului lovit de TIR pe o trecere de pietoni din Lețcani, la o săptămână de la înmormântare

Într-o filmare difuzată de autorități, se poate vedea cum șoferița leșină, iar copilul preia controlul autobuzului. În ciuda faptului că elevii țipau și erau speriați, copilul a reușit să pună frână și să oprească autobuzul în siguranță.

Băiatul le-a zis colegilor lui  „să sune imediat”  la salvatori.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Șoferița a fost dusă la spital

După incident, șoferița a fost dusă la spital de salvatori. Este un mare noroc că nimeni n-a fost rănit grav în incident.

Reacția elevului „a făcut toată diferența”, spune Robert Livernois.

Citește și: Un polițist de 24 de ani s-a urcat beat la volan și a luat viața unui bărbat de 33 de ani, în Buzău. Acesta a intrat într-un TIR oprit în afara părții carosabile

Dillon Reeves a făcut posibilă „evitarea a ceea ce ar fi putut să fie un accident foarte tragic”, spune un consilier municipal din oraş, Jonathan Lafferty.

Părinții copilului, Steve și Ireta Reeves, sunt emoționați de curajul de care a dat dovadă fiul lor și l-au numit „mic erou” pentru modul în care a reacționat în această situație.