LIVE UPDATE Ziua 431 de război în Ucraina: Soldații ruși din Bahmut s-ar putea să nu reziste atacurilor ucrainenilor. Ucraina vrea să înceapă contraofensiva cu armele pe care le are în prezent

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 30 apr 2023, 13:08

Volodimir Zelenski și-a luat o măsură suplimentară de protecție

Sursa: Facebook

În a 431-a zi de război, Ucraina nu vrea să mai aștepte până când Occidentul va trimite toate armele promise. Prin urmare, este decisă să înceapă contraofensiva cât mai curând, cu ceea ce are la dispoziție în acest moment.

UPDARE ORA 13:00. Soldații ruși care beau și care încearcă să își rezilieze contractele sunt pedepsiți

Ministerul Apărării din Marea Britanie afirmă cu soldați ruși, cel mai probabil, au început să fie pedepsiți de către comandanți, fiind vorba de cei care beau și de cei care încearcă să își rezilieze comtarctele.

„Din toamna anului 2022, au existat multiple iniţiative din ce în ce mai draconice pentru a îmbunătăţi disciplina în cadrul forţelor de ordine, mai ales de când şeful Statului Major General, Valeri Gerasimov, a preluat comanda operaţiunii în ianuarie”, a precizat ministerul.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

UPDATE ORA 11:00. Zelenski umblă înarmat, în caz că este atacat

Deși stă într-un loc ascuns și, la fiecare apariție publică, este foarte bine păzit, Volodimir Zelenski și-a luat o măsură suplimentară de protecție. Acesta a mărturisit că are mereu la el un pistol și că, dacă sediul din Kiev ar fi fost atacat, ar fi luptat până la moarte.

„Știu să trag. Vă puteți imagina un titlu de știre de genul «Președintele Ucrainei a fost luat prizonier de ruși'? Este o rușine.

Cred că ar fi fost o rușine »”, a spus acesta pentru un post de televiziune ucrainean.

UPDATE IRA 09:30. Ucraina este pregătită pentru a începe contraofensiva

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainean, a anunțat că Ucraina este gata să înceapă contraofensiva, pentru a elibera teritoriile ocupate de ruși. Cu toate că nu a primit toate armele promise, acesta este convins că armata ucraineană va reuși să câștige contraofensiva, deoarece armata rusă este slăbită și cu aproximativ 200.000

de soldați mai mică.

 


În a doua parte a ediției de astăzi din „Casa iubirii”, Patrick a chemat-o în camera roșie pe Bianca Giurcă, însă cei doi nu au vorbit despre ei, ci mai mult despre tensiunile cu care s-a confruntat concurenta.