Broșură Admitere Liceu 2023: Cum poți afla online mediile de admitere pentru fiecare liceu în parte?

Autor: Cristina Mocanu

Broșura pentru admiterea în liceu urmează să fie publicată în luna mai.

Sursa: pixabay.com

Broșura pentru admiterea în liceu urmează să fie publicată în luna mai.

Broșura de admitere la liceu 2023 urmează să fie publicată de către inspectoratele școlare în luna mai, astfel elevii claselor a 8-a vor putea să afle numărul locurilor disponibile din liceu.

Pe ce dată va fi publicată broșura pentru admiterea la liceu?

Potrivit calendarului de admitere la liceu, pe data de 8 mai 2023 sunt prevăzute următoarele: stabilirea codurilor pentru fiecare unitate de învățământ liceal pe filiere, profiluri, specializări/domenii de pregătire; tipărirea broșurii care cuprinde informațiile despre admitere, precum și postarea broșurii pe site-urile inspectoratelor școlare.

Astfel, în perioada 8-12 mai, are loc transmiterea în unitățile de învățământ gimnazial a broșurilor pentru admiterea la liceu. Tot în aceeași perioadă, inspectoratele școlare vor transmite școlilor gimnaziale lista cu centrele de înscriere și unitățile de învățământ arondate fiecărui centru.

Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Iași a fost primul inspectorat școlar care a publicat primul volum al broșurii pentru admiterii în învățământul liceal, pentru anul școlar 2023-2024, adică recomandări pentru elevii care vor susține Evaluarea Națională 2023, cât și pentru completarea fișei de înscriere la admiterea la liceu.

La nivel național, ședințele părinții și elevii pentru prezentarea procedurilor de admitere și a planului de școlarizare, organizate la unitatea de învățământ sau prin mijloace electronice de comunicare, au loc în perioada 15 mai – 9 iunie.

Media claselor V-VIII nu va fi luată în considerare

Conform ordinului privind organizarea și desfășurarea admiterii în învățământul liceal pentru anul școlar 2023-2024 media claselor V-VIII nu va mai fi luată în considerare.

În prezent, media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenților învățământului gimnazial, o reprezintă media generală la evaluarea națională susținută de absolvenții clasei a VIII-a, calculată ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, a notelor obținute la probele incluse în Evaluarea Națională.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

În 2022, 1.216 elevi care au terminat gimnaziul și au dat Evaluarea Națională au rămas fără un loc la liceu în București, după prima repartizare computerizată. 

Atunci, șeful Inspectoratului București, Vlad Drînceanu, a declarat că: „În funcție de numărul de elevi care o să vină, dacă va fi mai mare decât cel de anul acesta, cum a fost în această sesiune( n. red. anul acesta a fost o generație mult mai numeroasă de elevii care au terminat clasa a VIII-a, față de 2021, fiind prima serie de elevi care a mers obligatoriu la clasa pregătitoare),

trebuie gândit un plan de școlarizare mai mare. Planul de școlarizare anul acesta a fost deja întocmit când am ajuns eu în funcția de inspector general școlar”.

Când are loc repartiția computerizată la liceu 2023?

Repartizarea computerizată la liceu 2023 are loc pe 19 iulie 2023, iar înscrierile încep pe 10 iulie.

Astfel, completarea fișelor de înscriere are loc în perioadele 6-7 și 10-17 iulie 2023.

Pe 19 sunt afișate rezultatele repartizării computerizate, urmând ca depunerea dosarelor de înscriere la școlile la care candidații au fost repartizați să se realizeze între 20 și 25 iulie.

Trebuie reținut: Candidații nerepartizați pe locurile speciale pentru rromi și candidații nerepartizați pe locurile distinct alocate în unitățile de învățământ de masă candidaților cu CES, precum și cei care au fost repartizați dar care solicită, în scris, renunțarea la locul pe care au fost repartizați, care doresc să participe la etapa de repartizare computerizată și admitere în învățământul liceal pentru candidații din seria curentă, precum și pentru cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2023-2024, completează opțiunile în perioada 14 – 17 iulie 2023.

Care este topul național al liceelor în funcție de medie?

Potrivit admitereliceu.ro, Colegiul Național Sfântul Sava se află pe primul loc cu o medie de 8,99 și este urmat de Colegiul Național Gheorghe Lazăr și Colegiul Național Emil Racoviță Cluj-Napoca.

De aici puteți descărca planul pentru admiterea la liceu 2023.

Sursă: edupedu.ro

 

Taguri:

În a doua parte a ediției de astăzi din „Casa iubirii”, Patrick a chemat-o în camera roșie pe Bianca Giurcă, însă cei doi nu au vorbit despre ei, ci mai mult despre tensiunile cu care s-a confruntat concurenta.