Mierea de păpădie nu este atât de folosită, însă aceasta ascunde numeroase beneficii pentru sănătatea organismului uman. Iată care este cea mai simplă rețetă de miere de păpădie pe care puteți să o pregătiți.
Citește și: Cea mai bună rețetă de amandină. Gustul copilăriei într-o rețetă ușor de realizat
Cel mai ușor mod de a prepara mierea de păpădie
Pentru a realiza această rețetă simplă de miere de păpădie este necesar să culegeți florile de păpădie din zone sigure, ce se află cât mai departe de poluare. Acest preparat aduce foarte multe beneficii asupra organismului uman, iar aceasta este cea mai ușoară rețetă de miere de păpădie.
Ingrediente:
- o lămâie
- un litru de apă
- 300 g de flori de păpădie
- 750 g zahăr brun
Mod de preparare:
Cel mai important pas pentru această rețetă de miere este spălatul florilor de păpădie, însă cu grijă, astfel încât să le zdrobim. După ce acest pas este gata, trebuie să trecem la următorul pas, mai exact punerea la fiert a unei oale cu apă. Atunci când aceasta dă în clocot, este momentul potrivit să adăugați florile.
Trebuie să le lăsăm la fiert doar un minut, după care oprim focul și le lăsăm la macerat timp de aproximativ 9 ore.
După ce au trecut cele 9 ore, trebuie să strecurăm și să stoarcem bine florile. După ce ne asigurăm că florile sunt stoarse, putem adăuga zahărul și coaja rasă și sucul de la lămâie în apa rămasă.Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta
Amestecul este pus din nou la fiert, însă la foc mic, astfel încât să nu dea în clocot. Se lasă să fiarbă până când capătă consistență de sirop sau atunci când nu se mai scurge de pe o lingură. Ultimul pas este să punem mierea de păpădie în borcane ai multe borcane, după care se păstrează în frigider.
Citește și: Beneficiile mierii de albine: 10 afecțiuni pe care mierea le poate trata
Beneficiile rețetei de miere de păpădie
Se spune că mierea de păpădie are multe beneficii pentru sănătate, mai ales pentru întărirea sistemului imunitar. Aceasta conține antioxidanți, dar și antibiotice naturale și enzime, ce ne ajută în lupta cu infecțiile. Antioxidanții pe care îi conține ne ajută și la reducerea inflamației din organism.
Mierea de păpădie are un indice glicemic scăzut, iar din acest motiv nu provoacă creșteri ale nivelului de zahăr din sânge.
Acestea nu sunt toate beneficiile mierii de păpădie, acest preparat ajută la îmbunătățirea sănătății pielii, la reducerea nivelului de stres la reducerea nivelului de colesterol, la sănătatea intestinelor și la scăderea în greutate.Citește și: Contraindicațiile și beneficiile hreanului: Cine nu ar trebui să consume această legumă?
Surse: spynews.ro, garbo.ro