Dan Negru, reacție dură după masacrul din Serbia: „Puțini vorbesc despre faptul că…”

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 06 mai 2023, 16:24

Un elev de 13 ani și premiant al clasei din care face parte a tras 75 de focuri

Sursa: Instagram, Z. Jovanović via novosti.rs

Dan Negru nu a stat pe gânduri și a transmis un mesaj important în ceea ce privește masacrul care a avut loc la o școală din Serbia. Prezentatorul de la Kanal D a spus lucrurilor pe nume, aducând în discuție și un incident petrecut în urmă cu ceva vreme.

Dan Negru este revoltat în urma atacului care a avut loc în Serbia. Prezentatorul TV a postat un mesaj pe rețelele de socializare despre cele întâmplate, în timp ce atrage atenția cu privire la ușurința cu care oamenii pot ajunge în posesia armelor.

Dan Negru, revoltat în urma atacului armat din Serbia

Un elev de 13 ani și premiant al clasei din care face parte a tras 75 de focuri și a ucis opt colegi și un paznic.

Acesta premeditase atacul, deoarece avea numele colegilor pe care voia să îi ucidă trecute pe o foaie, schițe cu intrările și cu ieșirile, dar și ordinea claselor de la primul etaj, în funcție de cum erau așezate pe coridor.

Serbia este înmărmurită de cele întâmplate, iar președintele țării cere ca legea să fie schimbată urgent, pentru ca persoanele să poată răspunde legal pentru faptele lor de la 12 ani, nu de la 14, cum este acum.

Alte șase persoane, printre care și un profesor, au fost rănite, iar anchetatorii susțin că portretul acestuia este al unui criminal cu sânge rece. Totodată, el este cel mai tânăr ucigaș din istorie sub 14 ani.

Citește și: Antrenorul clubului de volei SCM Zalău, care și-a pierdut fiica în masacrul de la Belgrad, a ajuns la locul tragediei: „Era extrem de agitat, plângea”

Mii de oameni au venit în fața școlii, pentru a aprinde lumânări și pentru a transmite un mesaj în ceea ce privește tragedia care a avut loc.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Mesajul transmis de Dan Negru în urma masacrului

Dan Negru și-a exprimat părerea, în mod public, despre ceea ce s-a întâmplat în Serbia. Acesta numește țara cu pricina „paradisul armelor de foc” fiind prima țară din UE în ceea ce privește numărul de arme pe cap de locuitor.

„Acu' niște ani, am rămas blocat câteva ore in mallul UŠĆE din Belgrad pentru că afară, pe terase, era o răfuială armată între găștile de cartier.

Serbia e paradisul armelor de foc, sârbii au mai multe arme decat oricare alți europeni. Cele mai multe arme provin din războaiele iugoslave din anii 1990.

Puțini vorbesc despre faptul că unul din cele mai dure atacuri armate din Serbia a avut loc in 2016 in orașul românesc Sângeorgiu de Bega din Banatul Sârbesc. Sârbii au renumit orașul Jitiște.

Citește și: Fiica antrenorului de la SCM Zalău, ucisă în masacrul din Serbia. Filmul atacului armat de la şcoala din Belgrad, soldat cu 9 morţi

În localitatea românească un dement a deschis atunci focul pe o terasă din centrul localității si a ucis 5 oameni, rănind alți 22! Sârbii au un proverb: trei lucruri sunt de negăsit: peşti fără apă, sate fără câini şi oraşe fără nebuni”, a postat Dan Negru, pe contul său de Instagram.