Calendar Ortodox 10 mai 2023: Ce sărbătoare este miercuri? Cea mai puternică rugăciune pentru fericirea în căsnicie

Autor: Sara Andreescu
Actualizat: 09 feb 2024, 03:40

Cea mai puternică rugăciune pentru fericirea în căsnicie

Sursa: peexls.com

Sărbătoare 10 mai 2023. Sfântul Apostol Simon Zilotul, ocrotitorul familiei și al copiilor, este sărbătorit miercuri în calendr ortodox 10 mai.

Calendar ortodox 10 mai 2023. Sfântul Apostol Simon Zilotul, mirele din Cana Galileii la care Hristos a săvârșit prima Sa minune transformând apa în vin, este sărbătorit pe data de 10 mai. Simon Zilotul este considerat ocrotitorul familiei și al copiilor, grabnic ajutător pentru cei care vor să se căsătorească.

Cea mai puternică rugăciune pentru fericirea în căsnicie pe care este bine să o rostești pe 10 mai! 

Citește și: Calendar ortodox iunie 2023: Cele mai importante sărbători în luna lui Cireșar

Calendar ortodox 10 mai 2023. Sărbătoare 

Sărbătoare 10 mai 2023. Sfântul Apostol Simon Zilotul, mirele din Cana Galileii, unde Domnul a săvârşit prima Sa minune, este sărbătorit în calendarul ortodox la data de 10 mai. 

Sf Simon Zilotul s-a născut în Cana Galileii și a fost unul din cei Doisprezece Mari Apostoli.

Conform unei vechi tradiții, el ar fi fost mirele de la nunta din Cana Galileii, unde Hristos a prefăcut apa în vin (Ioan 2, 1-11). Ca urmare a acestui miracol, Sfântul Simon și-a părăsit casa și mireasa și l-a urmat pe Hristos. După Pogorârea Duhului Sfânt, el a propovăduit Evanghelia în Mauritania, în Africa.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Sfântul Apostol Simon Zilotul este ocrotitorul familiei și al copiilor, grabnic ajutător pentru cei care vor să se căsătorească. Acesta era și taumaturg (avea puterea de a vindeca oamenii), vindecând orice boală numai prin atingerea cu mâinile, ori prin stropirea cu agheazmă, sau prin rugăciune, scrie pravila.ro

Citește și: Înălțarea Domnului 2023: Ce nu trebuie să lipsească de pe masa românilor în această zi de sărbătoare? Tradiții și obiceiuri

Sărbătoare 10 mai

Rugăciune pentru fericirea în căsnicie, către Apostolul Simon Zilotul, sărbătorit pe 10 mai 2023! 

„Sfinte, slăvite şi întrutotlăudate Apostole al lui Hristos Simone, cela ce te-ai învrednicit a-L primi în casa Ta din Cana Galileii pe Domnul nostru Iisus Hristos şi pe Preacurata Lui Maică, Stăpâna noastră de Dumnezeu Născătoarea, şi a fi însuţi văzător al preaslăvitei minuni a Domnului!

Cu credinţă şi cu dragoste ne rugăm ţie: cere de la Hristos Domnul să prefacă sufletele noastre iubitoare de păcat în vase vrednice ale harului; păzeşte-ne şi ocroteşte-ne cu rugăciunile tale de ispitele diavoleşti şi de căderile în păcat, şi mijloceşte ca să primim de Sus ajutor în vremea trândăvirii, ca să nu ne poticnim de piatra smintelii, ci să umblăm fără abatere pe calea cea   mântuitoare a poruncilor lui Hristos, până ce vom ajunge la fericitele locaşuri ale Raiului, unde tu acum sălăşluieşti şi te veseleşti.

Aşa, Apostole al Mântuitorului, nu ne ruşina pe noi, cei ce nădăjduim cu tărie la tine, ci fii nouă ajutător şi acoperitor toată viaţa noastră, şi ne ajută a săvârşi viaţa aceasta vremelnică întru bună credinţă şi cu plăcere de Dumnezeu, a dobândi sfârşit creştinesc și paşnic, a ne învrednici de răspuns bun la Înfricoşătoarea Judecată a lui Hristos, ca scăpând de vămile văzduhului şi de tirania cumplitului stăpânitor al acestei lumi, să moştenim Cereasca Împărăţie şi să preaslăvim numele cel de mare cuviinţă al Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh, în vecii vecilor. Amin.„ 

Sursă rugăciune: doxologia.ro