LIVE UPDATE Ziua 441 de război în Ucraina: Moscova susține că Ucraina a atacat două orașe ruse

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 10 mai 2023, 15:10

Armata rusă încearcă să câștige cât mai mult teren înainte ca Ucraina să înceapă contraofensiva

Sursa: Profimedia

În a 441-a zi de război, Rusia a lansat un nou atac cu rachete de croazieră asupra Capitalei Ucrainei, orașul Kiev. La parada organizată pe data de 9 mai, cu ocazia Zilei Victoriei, Vladimir Putin susține că „elitele globale occidentale” sunt vinovate pentru tot ceea ce se întâmplă în Ucraina.

UPDATE ORA 14:00. Ucraina anunță o reușită importantă în Bahmut

La începutul acestei luni, Ucraina mai controla aproximativ trei kilometri pătrați din orașul Bahmut, dar astăzi, 10 mai, armata Kievului a anunțat un contraatac reușit.

Potrivit unui comandant militar, armata ucraineană a ucis mai mulți soldați ruși aproape de Bahmut, în timp ce liderul Wagner susține că 500 de mercenari ai grupării și-au pierdut viața de când armata regulată rusă și-a abandonat pozițiile.

UPDATE ORA 12:30. Moscova susține că Ucraina a atacat două orașe ruse

Rusia a transmis că armata ucraineană a lansat un atac cu drone ucrainene în două regiuni de-ale sale: Kursk și Belgorod.

„A avut loc o explozie pe timp de noapte în satul Olhovatka din districtul Novooskolski- o dronă inamică a explodat. Au fost avariate două clădiri rezidenţiale, o bibliotecă, un oficiu poştal şi o maşină”, a declarat şeful regiunii Belgorod, Viaceslav Gladkov, pe pagina sa VKontakte.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

UPDATE ORA 11:00. Marea Britanie vrea să ofere Ucrainei rachete cu rază lungă de acțiune

James Cleverley, ministrul de Externe al Marii Britanii, nu a vrut să ofere detalii despre dorința Marii Britanii de a trimite rachete cu o rază de 300 de km în Ucraina. Acestea pot să fie lansate de către sistemele HIMARS.

Rachetele ”Storm Shadow” ar putea fi lansate în interiorul teritoriilor care sunt ocupate de armata rusă sau în alte zone în care armata ucraineană nu are acces din cauza armamentului de care beneficiază acum.

UPDATE ORA 08:45. Rusia a lansat noi atacuri asupra Ucrainei

Armata rusă încearcă să câștige cât mai mult teren înainte ca Ucraina să înceapă contraofensiva și a lansat un nou atac cu rachete. Atacuri terestre au fost înregistrate de-a lungul liniei Svatove-Kreminna și la nord-est de Kupiansk.

De asemenea, au fost lovite și poziții ucrainene din Herson și din HUlyaipode, dar și în Bahmut și de-a lungul liniei Avdiivka-Donețk.

UPDATE ORA 08:00. Marea Britanie vrea să sancționeze Gruparea Wagner

Conform Reuters și The Times, Marea Britanie vrea să numească grupul de mercenari Wagner ca fiind o organizație teroristă, lucru ce ar veni la pachet cu sancțiuni economice.

Potrivit surselor menționate mai sus, Ministerul de Interne al Marii Britanii ar fi pregătit, de două luni, un dosar, sancțiunea fiind una „inimentă”.

În cazul în care sancțiunile vor fi aprobate, aparținerea de grupul Wagner va fi o infracțiune penală.

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.