LIVE UPDATE Ziua 444 de război în Ucraina: Rusia recunoaște că pierde teren în Bahmut. Alertele de raid aerian se aud în toată Ucraina

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 13 mai 2023, 18:09

Forțele ruse ar fi început să se retragă dezordonat din Bahmut

Sursa: Profimedia

În a 444-a zi de război, Ucraina este pregătită pentru a începe contraofensiva. Arsenalul este pregătit, iar Ucraina a primit, din partea Marii Britanii, rachete cu rază lungă de acțiune. În prezent, ajutorul primit de Ucraina constă în unele din cele mai sofisticate arme și vehicule militare din toată lumea.

UPDATE ORA 17:00. Rusia acuză Ucraina că atacă Lugansk

Locotenent-colonelul în retragere Andrei Marochko din Miliția Populară a autoproclamatei Republici Populare Lugansk, citând rapoartele preliminare, a menționat că armata ucraineană a folosit, din nou, pentru a ataca Lugansk, „rachete de croazieră Storm Shadow”.

UPDATE ORA 15:00. Obiect militar neidentificat, în Polonia

Un obiect militar neidentificat a intrat în spațiul aerian al Poloniei, dinspre Belarus.

Ministerul Apărării din Polonia a precizat că, cel mai probabil, este vorba de un balon de observație.

În urmă cu mai multe luni, pe teritoriul Poloniei, a căzut bucata unei rachete, lucru ce s-a mai întâmplat și în cazul altor țări.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

UPDATE ORA 13:00. Germania va continua să sprijine Ucraina

Berlin a arătat, prin intermediul unui pachet, că va continua să sprijine Ucraina chiar și după ce războiul se va încheia, susține ministrul Apărării din Germania.

„Ne dorim cu toții un sfârșit rapid al acestui război teribil și ilegal.... Din păcate, acest lucru nu este încă previzibil. Prin urmare, Germania va oferi tot ajutorul pe care îl poate oferi- atât timp cât va fi nevoie", a spus Boris Pistorius în cadrul unui comunicat de presă.

UPDATE ORA 11:00. Armata rusă ar fi început să se retragă din Bahmut

Conform informațiilor oferite de militarii britanici, forțele ruse ar fi început să se retragă dezordonat din Bahmut„Zona are o anumită importanţă tactică, deoarece era un cap de pod rusesc pe malul vestic al canalului Doneţ-Donbas, care marchează linia frontului în unele părţi din acest sector”, arată informațiile respective.

UPDATE ORA 09:00. Orașul Lugansk a fost zguduit de explozii

Orașul Lugansk, din estul Ucrainei, a fost zguduit de explozii puternice. În prezent, acesta este sub controlul rușilor, fiind o zonă pe care Rusia și-a dorit-o foarte mult.

Șeful Republicii Populare Lugansk susține că armata ucraineană este responsabilă pentru atacul care a avut loc, numindu-l „o altă încercare a regimului terorist de la Kiev de a intimida civilii”.

Zona industrială a orașului a fost lovită de două rachete.

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.