Anunț pentru bărbații din România: Armata Română începe recrutarea pentru rezerviștii militari

Autor: Cristina Mocanu
Actualizat: 16 feb 2024, 02:40

Armata Română recrutează bărbații rezerviști militari. Sunt scoase la concurs mii de locuri.

Sursa: https://www.facebook.com/mapn.ro

Armata Română recrutează bărbații rezerviști militari. Sunt scoase la concurs mii de locuri.

Armata Română a început o nouă campanie de recrutare a bărbaților rezerviști.

Bărbații din România sunt chemați în armată

Armata Română a început o nouă campanile de recrutare și selecție a cetățenilor români care doresc să îndeplinească serviciul militar în rezervă, în calitate de rezervist voluntar. Astfel, au fost scose la concurs, în prezent, pentru toate categoriile de personal: ofițeri, maiștri militari, subofițeri, soldați și gradați.

Au intrat în vigoare noi măsuri care au drept scop creșterea atractivității serviciului militar în calitate de rezervist voluntar, precum:

– remuneraţia acordată în perioada în care rezerviștii voluntari nu participă la instruire sau la misiuni este de 30% din solda de funcție, la care se adăugă solda gradului deținut;

Citește și: Un fost militar român a fost arestat în Libia. Acesta este angajat al unei companii private de securitate

– nu există obligația restituirii cheltuielilor de recrutare şi selecție, în situația nesemnării/ nefinalizării contractului;

– drepturi de echipare și de hrană, conform reglementărilor aplicabile personalului militar în activitate;

– eliminarea limitărilor privind plecarea rezerviștilor voluntari în străinătate;

– cursuri gratuite, potrivit reglementărilor aplicabile personalului militar în activitate, în funcție de nevoile unităților militare.

Care sunt actele pe care trebuie să le prezentați la centrul militar?

Cei care doresc să îndeplinească serviciul militar în calitate de rezervist voluntar vor completa o cerere de înscriere și vor prezenta următoarele documente:

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

– actul de identitate, original și copie;

– certificatul de cazier judiciar, eliberat cu maxim şase luni înainte de data depunerii;

– acte de studii şi/sau alte documente care atestă alte competențe dobândite în viaţa civilă, original și copie;

– permisul de conducere valabil, eliberat de către autoritățile române, în original şi în copie, dacă este cazul, pentru candidații fără pregătire militară, dacă îndeplinirea atribuțiilor postului pentru care candidează presupune conducerea tehnicii specifice;

– livretul militar, în original şi în copie, dacă este cazul, numai pentru cei care dețin calitatea de rezervist.

Personalul recrutor poate fi contactat pe timpul programului de lucru cu publicul în zilele de luni, miercuri, joi, vineri între orele 08:00 și 16:00 și marți între orele 10:00 și 18:00 la Biroul Informare-Recrutare ale Centrelor Militare Județene, pentru cei car doresc să ceară informații suplimentare.

Armata caută soldați profesioniști

Armata Română a realizat o campanie de angajare a peste 4.000 de soldați profesioniști pentru structura de forțe a Armatei Române a început marți, 2 mai 2023, înscrierile fiind programate până pe data de 16 iunie 2023.

Citește și: Angajata MApN din Suceava, care a urcat în stare de ebrietate la volan și a lovit o persoană, având o alcoolemie mai mare de trei, a fost arestată

Mai exact, informațiilor transmise de Ministerul Apărării Naţionale (MApN), se organizează una dintre cele mai ample campanii de recrutare şi selecție pentru ocuparea a 4.159 de posturi de soldaţi/gradaţi profesionişti. În perioada 2 mai – 16 iunie, oamenii care optează pentru dobândirea calității de soldat profesionist pot solicita înscrierea în cadrul centrelor militare zonale, județene sau de sector (după caz) pe a căror rază de responsabilitate îşi au domiciliul.

Persoanele care doresc să participe la recrutare pot accesa siteul: r ecrutaremapn.ro, unde pot găsi adresele centrelor militare.

Sursă: capital.ro