Tichetele sociale, în valoare de 250 de lei, urmează să fie distribuite la fiecare două luni, și în acest an. Iată data la care urmează ca persoanele vulnerabile să primească pe cardul de alimente cei 250 de lei.
Când vor primi românii cei 250 de lei pe cardul de alimente?
O veste bună, pentru români cu venituri mici, a fost anunțată în această săptămână.
Astfel că, pe parcursul întregului an, se vor acorda 1.500 de lei, în șase tranșe egale de 250 de lei. În România sunt 2,5 milioane de beneficiari ai cardurilor de alimente.
Citește și: Atenție pensionari: A apărut o nouă tehnică prin care oamenii sunt păcăliți și le sunt furați banii
Ultima dată, cei 250 de lei au intrat înainte de Sărbătorile Pascale. În mod normal, acești bani ar fi trebuit să intre la finalul lunii aprilie, dar datorită sărbătorilor, banii au intrat în Săptămâna Mare pentru ca românii să aibă cu ce să-și cumpere cele necesare. Pe lângă acest ajutor, românii au primit și pachete cu alimente de 24 de kilograme.
Ce puteți cumpăra cu acest ajutor?
Românii care beneficiază de acest ajutor pot achiziționa mese calde sau alimente, în valoare de 250 de lei, precum: ulei, făină, cafea, mălai, bulion, cartofi, apă plată, apă minerală, mazăre, carne tocată, piept de pui, ceapă, cartofi, cârnaţi, brânză de vaci, cașcaval, șuncă, salam, castraveți, roșii, lapte, pește, ton la conservă, diverse fructe la conservă.
Cine va putea beneficia de acest ajutor?
Prin OUG 63/2022 se stabilește că de aceste ajutoare pot beneficia:
Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta
- pensionarii ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 1.700 lei;
- persoanele- copii și adulți- încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri lunare proprii realizate sunt mai mici sau egale cu 1.700 lei;
- familiile cu cel puțin doi copii în întreținere ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 675 de lei;
- familiile monoparentale ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 675 de lei;
- familiile și persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul social;
- persoanele fără adăpost.
Tichetele sociale, în valoare de 250 de lei, urmează să fie distribuite la fiecare două luni, în șase tranșe.
De reținut este faptul că aceste calcule se fac doar pe sumele nete obținute de fiecare membru în parte, pe care le poate avea o persoană: pensii, venituri din drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, venituri din cedarea folosinței bunurilor, venituri din activități agricole, silvicultură și piscicultură, venituri din premii și jocuri de noroc sau venituri din alte surse.
De asemenea, sprijinul financiar de 250 de lei oferit pensionarilor cu venituri mici va putea fi utilizat și pentru cumpărarea medicamentelor.
Sursă: impact.ro