Top 4 afaceri pentru care se pretează folosirea panourilor fotovoltaice

Author: Ana Filip
Actualizat: 18 mai 2023, 14:18

Dorința de a trece într-o neutralitate climatică s-a accentuat tot mai mult în ultimul deceniu, fiecare țară încercând să reducă consumul de combustibili fosili pentru producerea energiei și nu numai. Marile companii producătoare de automobile fiind, și ele, angrenate în această cursă a ecologiei și de reducere a emisiilor de carbon. Investițiile făcute din timp în parcuri eoliene, centrale hidroelectrice și câmpuri de panouri solare s-au dovedit a fi foarte profitabile și fezabile atât pentru utilizatorii casnici, cât și pentru companii și zonele industriale. 

Iată 4 cele mai bune afaceri unde se pot folosi panourile fotovoltaice 

1. Hotel/Pensiune

Dacă ești proprietarul unei pensiuni, al unui hotel sau chiar a unei cabane pe care o închiriezi în mod regulat, devino independent și scapă de plata facturilor enorme la companiile de electricitate prin investiția în panouri fotovoltaice instalate în perimetrul afacerii tale și bucură-te de energie regenerabilă fără să plătești. Este foarte important să fii independent de companii de electricitate private sau de stat atunci când conduci o astfel de afacere nu doar din cauza consumului generat de mentenanța, curățarea și folosirea unei pensiuni, ci și din cauza căderii de tensiuni care poate apărea atunci când ai oaspeți cazați.

2. Restaurant

Deținerea unui restaurant poate deveni o problemă la venirea facturii de curent, deoarece cuptoarele și frigiderele profesionale consumă de trei ori mai multă electricitate decât cele de uz casnic, datorită motoarelor puternice, de aceea, investiția în panourile solare poate fi amortizată în decurs de câțiva ani, atunci când facturile nu vor mai exista, iar banii dați pe panouri se vor întoarce în profitul afacerii tale. 

3. Food truck sau furgonete pentru mâncare

Food truck-urile sunt probabil unele dintre cele mai rentabile și profitabile tipuri de afaceri însă, faptul că trebuie să fie cuplate la o sursă de energie poate fi atât costisitoare, cât și complicată, așa că, alege să instalezi un panou fotovoltaic deasupra „camionului” tău pentru a reduce consumul de energie de la o rețea până la zero și bucură-te de profitul de pe urma acestei investiții. 

4. Punct de vânzare a cafelei

Chioșcurile unde se vând cafele în timpul zilei au devenit tot mai populare pe străzile țării, iar o astfel de afacere poate fi foarte profitabilă atunci când este manageriată bine și își satisface clienții, de aceea, pentru a minimiza costurile, oferă o șansă panourilor fotovoltaice, care îți pot oferi atât energie verde curentă, cât și lipsa facturilor la curent.

Așadar, dacă îți dorești ca afacerea ta să se dezvolte cu costuri minime și într-un mod prietenos cu mediul, intră pe site-ul celor de la Solargroup.ro și vezi modelele de panouri fotovoltaice disponibile și alege-l pe cel care se potrivește cel mai mult cu afacerea ta, pentru a te bucura de o astfel de investiție. 

 

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.