Tesla lansează două noi modele! Afla despre Model Q si Model 2!

Autor: Bogdan Frațilă
Actualizat: 19 feb 2024, 04:30

Tesla lansează două noi automobile electrice, Model Q și Model 2. Modelele entry-level sunt poziționate sub Model Y și Model 3.

Sursa: Captură YouTube

Tesla lansează două noi automobile electrice, Model Q și Model 2. Modelele entry-level sunt poziționate sub Model Y și Model 3!

Tesla lansează două noi automobile electrice, Model Q și Model 2. Modelele entry-level sunt poziționate sub Model Y și Model 3.
În cadrul conferinței anuale a investitorilor, șeful Tesla, Elon Musk, a confirmat că va lansa unul dintre cele două noi modele de volum în următorii ani. "Oamenii vor întotdeauna să știe care este următorul nostru produs", a spus el în discursul său. "Vreau doar să subliniez faptul că, de fapt, construim un nou produs, proiectăm un nou produs, nu stăm cu mâinile în sân", a spus șeful Tesla, care este foarte inventiv.

Model Q ca un Model Y de dimensiuni reduse

El a confirmat astfel zvonurile privind un SUV mic nou, produs în serie, care va fi poziționat sub popularul Tesla Model Y. Acest model ar putea purta numele de "Model Q".
Musk a prezis o producție anuală de peste cinci milioane de unități pentru cele două noi produse, despre care a promis că vor fi dezvoltate și produse cu ajutorul unor tehnici care "depășesc cu mult orice altceva din industrie".

De exemplu, ambele primesc o nouă arhitectură de 48 de volți și cea mai recentă versiune a "unității de alimentare", care, se poate spune, elimină pământurile rare, conține cu 25% mai puțin carbură de siliciu și ocupă cu 50% mai puțin spațiu decât motoarele actuale. Se spune că fabricarea fiecărui motor costă doar aproximativ 1.000 de dolari americani (1.500 de euro).
De asemenea, a fost prezentată o primă imagine teaser a modelului Q.
Aceasta arată silueta modelului pe un fundal negru, care amintește izbitor de mult de designul Model Y. Celula pentru pasageri în formă de dom pronunțată, umerii spate evazați și capota față puternic înclinată sunt clar vizibile.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Modelul 2 sub Model 3

Faptul că Tesla lucrează la un model mai mic sub Model 3 nu mai este un secret de ceva timp. La aproximativ 25.000 de dolari americani (circa 23.500 de euro), Model 2 ar trebui să fie la jumătate din prețul unui Model 3. Tesla construiește o nouă Gigafactory în Mexic pentru cantități mai mari. Dar mașina ar urma să vină și din China și Germania.

La Ziua Investitorilor Tesla, americanii au confirmat că lucrează la o nouă generație de mașini electrice. Platforma urmează să fie aproape la jumătate din prețul celei mai mari platforme următoare, pe care se bazează sedanul Model 3 și SUV-ul Model Y.
Potrivit unor persoane din interiorul Tesla, Model 2 va fi proiectat, dezvoltat și construit în noul centru de cercetare și dezvoltare (R&D- Research & Development) de la fabrica Gigafactory din Shanghai.
Noul centru de cercetare și dezvoltare nu este doar primul centru de dezvoltare Tesla din China, ci și primul din afara SUA. De aceea, Tesla China este, evident, foarte mândră că micul model Tesla nu va fi lansat doar pe piața locală. Mașinile electrice de mici dimensiuni sunt extrem de populare acolo, dar se presupune că micuța Tesla își va începe marșul triumfal la nivel mondial și va face viața grea concurenței de la VW ID.3, Honda E sau Hyundai Ioniq 5.

La urma urmei, a spus Musk la vremea respectivă, noul micuț va fi "super cool". Ceva radical, precum Cybertruck, pe care lumea nu l-a mai văzut până acum și care merge direct la inimă". Tesla publicase anunțurile oficiale de angajare pentru noul centru de design și dezvoltare prin intermediul rețelei, care este populară în China, în urmă cu mai bine de un an. Încă nu este clar în ce măsură desenul prezintă deja un model concret.

Citește și: Acționarii Tesla se plâng că Elon Musk este prea distras sa conduca

Citește și: Tesla recheamă aproape 3.500 de mașini Model Y pentru șuruburi slăbite

Citește și: Germanii relaxează reglementările de mediu pentru fabrica Tesla!

 

 

Taguri: