Tip de personalitate ESTP- Cum e "antreprenorul" ?

Autor: Bogdan Frațilă

Un antreprenor (ESTP) este o persoană cu personalitate Extravertit, Observator, Gânditor și Prospector. Aceștia tind să fie energici și orientați spre acțiune

Sursa: PixaBay

Un antreprenor (ESTP) este o persoană cu personalitate Extravertit, Observator, Gânditor și Prospector. Aceștia tind să fie energici și orientați spre acțiune

Un antreprenor (ESTP) este o persoană cu trăsături de personalitate Extravertit, Observator, Gânditor și Prospector. Aceștia tind să fie energici și orientați spre acțiune, navigând cu abilitate în tot ceea ce se află în fața lor. Le place să descopere oportunitățile vieții, fie că socializează cu alții, fie că se ocupă de activități mai personale.
Antreprenorii au întotdeauna un impact asupra împrejurimilor lor imediate- cel mai bun mod de a-i repera la o petrecere este să cauți vârtejul de oameni care zburdă în jurul lor în timp ce trec de la un grup la altul.

Râzând și distrând cu un umor direct și pământesc, personalitățile Antreprenorilor adoră să fie în centrul atenției. Dacă un membru al publicului este rugat să urce pe scenă, Antreprenorii se oferă voluntar- sau oferă voluntar un prieten timid.
Antreprenorii sunt tipul de personalitate cel mai probabil să facă din comportamentul riscant un stil de viață. Ei trăiesc momentul și se aruncă în acțiune- sunt ochiul furtunii. Persoanele cu tipul de personalitate Antreprenor se bucură de dramă, pasiune și plăcere, nu pentru emoții emoționale, ci pentru că este atât de stimulativ pentru mințile lor logice.
Ei sunt forțați să ia decizii critice bazate pe realitatea factuală, imediată, într-un proces de răspuns rapid și rațional la stimuli.
Având poate cea mai perceptivă și nefiltrată vedere dintre toate tipurile de oameni, antreprenorii au o abilitate unică în a observa schimbările mici. Fie că este vorba de o schimbare a expresiei faciale, de un nou stil vestimentar sau de un obicei pierdut, persoanele cu acest tip de personalitate sesizează gânduri și motive ascunse acolo unde majoritatea tipurilor ar fi norocoase să sesizeze ceva anume.
Antreprenorii folosesc imediat aceste observații, strigând schimbarea și punând întrebări, adesea fără să țină cont de sensibilitate. Antreprenorii ar trebui să-și amintească faptul că nu toată lumea dorește ca secretele și deciziile lor să fie difuzate.

Puncte forte ale antreprenorului

Îndrăzneț- Persoanele cu tipul de personalitate Antreprenor sunt pline de viață și energie. Nu există bucurie mai mare pentru Antreprenori decât să depășească limitele și să descopere și să folosească lucruri și idei noi.


Raționali și practici- Antreprenorii iubesc cunoașterea și filosofia, dar nu de dragul lor. Ceea ce este distractiv pentru personalitățile Antreprenor este să găsească idei care pot fi puse în practică și să pătrundă în detalii, astfel încât să le poată pune în aplicare. Dacă o discuție este complet arbitrară, există utilizări mai bune pentru timpul Antreprenorilor.
Originalitate- Combinând îndrăzneala și simțul practic, Antreprenorilor le place să experimenteze idei și soluții noi.
Ei pun lucrurile cap la cap în moduri la care nimeni altcineva nu s-ar gândi.
Perceptivi- Această originalitate este ajutată de capacitatea Antreprenorilor de a observa când lucrurile se schimbă- și când trebuie să se schimbe! Micile schimbări de obiceiuri și de aparențe ies în evidență pentru Antreprenori, iar ei folosesc aceste observații pentru a ajuta la crearea de conexiuni cu ceilalți.
Direct- Această abilitate de percepție nu este folosită pentru jocuri mentale- Antreprenorii preferă să comunice clar, cu întrebări și răspunsuri directe și concrete.
Lucrurile sunt ceea ce sunt.
Sociabil- Toate aceste calități se adună împreună pentru a face din Antreprenori un lider de grup natural. Nu este ceva ce caută în mod activ- persoanele cu acest tip de personalitate au doar un talent pentru a folosi excelent interacțiunile sociale și oportunitățile de relaționare.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Punctele slabe ale Antreprenorului

Insensibil- Sentimentele și emoțiile trec pe locul doi în fața faptelor și a "realității" pentru Antreprenori. Situațiile cu încărcătură emoțională sunt chestiuni ciudate și inconfortabile, iar sinceritatea directă a Antreprenorilor nu ajută aici. Aceste personalități au adesea multe probleme în a-și recunoaște și exprima și propriile sentimente.
Nerăbdători- Antreprenorii se mișcă în propriul ritm pentru a se menține entuziasmați. Încetinirea pentru că altcineva "nu pricepe" sau faptul că trebuie să rămână concentrat asupra unui singur detaliu prea mult timp este extrem de provocator pentru Antreprenori.
Predispus la risc- Această nerăbdare îi poate determina pe Antreprenori să se avânte pe un teritoriu necunoscut fără să se gândească la consecințele pe termen lung. Personalitățile Antreprenorilor combat uneori în mod intenționat plictiseala prin riscuri suplimentare.
Nerestructurat- Antreprenorii văd o oportunitate- de a rezolva o problemă, de a avansa, de a se distra- și profită de moment, ignorând adesea regulile și așteptările sociale în acest proces. Acest lucru poate duce lucrurile la îndeplinire, dar poate crea repercusiuni sociale neașteptate.
Pot rata imaginea de ansamblu- Trăind în momentul de față îi poate face pe Antreprenori să nu vadă pădurea de lângă copaci. Persoanele cu acest tip de personalitate iubesc să rezolve problemele aici și acum, poate prea mult. Toate părțile unui proiect pot fi perfecte, dar proiectul tot va eșua dacă acele părți nu se potrivesc între ele.
Sfidător- Antreprenorii nu se lasă băgați în cutie. Repetiția, regulile stricte, statul liniștit în timp ce li se țin lecții- nu așa își trăiesc antreprenorii viața. Ei sunt orientați spre acțiune și practici. Medii precum școala și o mare parte din munca de bază pot fi atât de plictisitoare încât sunt intolerabile, necesitând un efort extraordinar din partea Antreprenorilor pentru a rămâne concentrați suficient de mult timp pentru a ajunge la poziții mai libere.

Citește și: Tip de personalitate ISFP- Cum e "aventurierul"?

Citește și: Tip de personalitate ISTP- Cum este "virtuozul"?

Citește și: Tip de personalitate ESTJ- Cum este "executivul"?