LIVE UPDATE Ziua 453 de război în Ucraina: Ar fi început deminarea orașului Bahmut

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 22 mai 2023, 15:49

Armata ucraineană a lovit cinci zone de concentrare ale rușilor

Sursa: Profimedia

În a 453-a zi de război, Rusia depune toate eforturile necesare pentru a nu mai pierde atât de mult armament în Ucraina. Moscova a rămas fără patru aeronave într-o singură zi și vrea să construiască o forță aeriană „de elită”.

UPDATE ORA 15:30. Ar fi început deminarea orașului Bahmut

Liderul Republicii Populare Donețk a decarat că armata rusă ar fi început deminarea orașului Bahmut. „Există o deminare preliminară a orașului. Este important pentru noi să facem o deminare completă și minuțioasă, care este și dificilă, având în vedere amploarea ostilităților care au avut loc acolo”, a spus acesta la postul de televiziune Rossiya-24.

UPDATE ORA 14:00. Ucraina afirmă continuarea luptelor în Bahmut

După ce Rusia a spus că a pus mâna pe Bahmut, forte ale armatei ucrainene au anunțat că luptele nu s-au încheiat. Rusia a continuat să bombardeze orașul Bahmut.

„În Bahmut, inamicul continuă să conducă acțiuni ofensive. Luptele pentru orașul Bahmut continua”.  În ultima zi, amata rusă a „încercat, fără success, să recupereze pozițiile pierdute la sud de așezarea (din apropiere) Ivanivske", a mai transmis sursa menționată anterior.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

UPDATE ORA 12:30. Regiunea Dnipro, atacată puternic de armata rusă

În urma unui atac puternic lansat de armata rusă asupra regiunii Dnipro, zeci de clădiri au fost avariate și cel puțin opt persoane au fost rănite, susțin oficialii din Ucraina.

Sistemele de apărare antiaeriană cu care este dotată armata ucraineană au reușit să distrugă, înainte de a lovi, patru rachete de croazier și să respingă atacul a 20 de drone.

UPDATE ORA 11:00. Centrala nucleară Zaporojie, deconectată de la rețeaua electrică

Conform AFP, din cauza bombardamentelor rușilor, centrala Zaporojie a fost deconectată de la rețeaua electrică. Regiunea Zaporojie se află sub controlul rușilor de câteva luni.

„Din cauza întreruperii liniei de înaltă tensiune Dniprovskaia (conectată la o centrală din regiunea Dnipro), Centrala Nucleară Zaporojie şi-a pierdut alimentarea exterioară cu electricitate”, a precizat administrația de ocupație a Rusiei.

UPDATE ORA 09:30. Zone de concentrare rusești, lovite de ruși

Armata ucraineană a lovit cinci zone de concentrare ale rușilor, trei unități de artilerie la pozițiile de tragere, două depozite de muniții, un sistem de război electronic, două puncte de control, „o altă țintă importantă”, dar și un sistem de rachete antiaerian, conform Statului Major General.

UPDATE ORA 08:00. Rusia nu vede cu ochi buni trimiterea în Ucraina a avioanelor de luptă

Un oficial rus de rang înalt a declarat că avioanele de luptă F-16, care vor fi transferate către Ucraina, vor decola de pe aeroporturile țărilor NATO, ceea ce demonstrează implicarea alianței în conflictul militar de peste graniță.

Citește și: G7 lansează un ultimatum celor care favorizează războiul Rusiei!

„Nu există infrastructură pentru operarea de F-16 în Ucraina şi nici numărul necesar de piloţi şi de personal de mentenanţă”, a anunțat Anatoli Antonov, ambasadorul Rusiei în America.