LIVE UPDATE Ziua 454 de război în Ucraina: Rusia anunță eliminarea sabotorilor din regiunea Belgorod

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 23 mai 2023, 15:49

Ucraina cere, de mai multe luni, avioane de luptă

Sursa: Profimedia

În a 454-a zi de război, Rusia susține că un „grup de sabotaj” al Ucrainei s-a infiltrat pe teritoriul ei, dar și că a fost respins de forțele sale de securitate. O luptă puternică a început de-a lungul graniței dintre cele două țări.

UPDATE ORA 15:30. Rusia amenință cu grave consecințe, dacă Ucraina va fi înarmată puternic

Rusia continuă să amenințe Ucraina în legătură cu ajutorul militar pe care continua să îl primească din partea țărilor partenere. Dmitri Medvedev, fostul președinte al Rusiei, a anunțat că armele pe care Ucraina le va primi cu cât vor fi mai distructive, cu atât consecințele vor fi mai dure.

Update ora 14:00. Intensitatea luptelor din Bahmut a scăzut

Ucraina a anunțat că, în Bahmut, intensitatea luptelor a scăzut, dar zona din jurul orașului cintinuă să fie bombardată de către ruși. Cu toate acestea, Ucraina încă nu a pierdut bătălia și păstrează un punct de sprijin mic la ieșirea din oraș, în timp ce Rusia înlătură minele din zonele pe care le deține.

UPDATE ORA 12:30. Rusia anunță eliminarea sabotorilor din regiunea Belgorod

Ministrul Apărării din Rusia a anunțat că a eliminat toți sabotorii care au atacat regiunea Bolgorod, afltă la granița cu Ucraina, conform EFE.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

„Grupurile armate naţionaliste au fost încercuite şi eliminate. Peste 70 de terorişti ucraineni au fost lichidaţi”, a precizat purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării, Igor Konaşenkov.

UPDATE ORA 11:00. Soldații ucraineni ar putea fi instruiți să piloteze avioane de luptă

Ucraina cere, de mai multe luni, avioane de luptă, dar este posibil ca acestea să ajungă în țară abia peste câteva luni, în cel mai optimist scenariu.

În schimb, Germania ia în calcul posibilitatea de a sprijini o coaliție de țări care au de gând să antreneze soldații ucraineni, pentru a ști cum să folosească avioanele de luptă F-16, susține ministrul Apărării german.

UPDATE ORA 09:30. Continuă „operațiunea antiteroristă” din Belgorod

Guvernatorul din Belgorod, o regiune din Rusia, a precizat că încă are loc „operațiunea antiteroristă” din zonă, în timp ce Ministerul Apărării din Rusia și agențiile de aplicare a legii continuă „să curețe teritoriul de la granița cu Ucraina”, informează Reuters.

„Cu privire la situația din districtul Graivoron: curățarea teritoriului de către Ministerul Apărării împreună cu agențiile de aplicare a legii continuă", a anunțat guvernatorul pe canalul său de Telegram.

UPDATE ORA 08:00. Grupul de mercenari Wagner încearcă să acundă achiziționarea muniției

Grupul de mercenari Wagner, conform Departamentului de Stat american, face tot posibilul pentru a ascunde achiziționarea armamentului ce este folosit pe frontul din Ucraina.

Statele Unite ale Americii au fost informate că Wagner vrea să tranziteze achizițiile militare prin Mali.

„Există indicii că Wagner a încercat să achiziționeze sisteme militare de la furnizori străini şi să trimită aceste arme prin Mali în calitate de parte terţă. Nu am văzut încă niciun indiciu că aceste achiziții au fost finalizate sau executate, dar monitorizăm situația îndeaproape”, a anunțat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat Matthew Citește.