4 motive pentru a alege o canapea extensibilă

Author: Madalina Maftei
Actualizat: 29 mai 2023, 11:49

Ai de gând să îți cumperi o canapea nouă pentru living?

Ai putea lua în calcul să îți cumperi o canapea extensibilă, iar în articolul ce urmează o să îți spunem de ce e mai bine să faci această alegere, în schimbul unei canapele tradiționale.

Canapelele extensibile, care se pot transforma în paturi, sunt privite cu un aer de superioritate în lumea mobilei. Însă doar pentru că nu sunt pe placul designerilor sau nu se potrivesc cu toată lumea, nu înseamnă că nu sunt o soluție perfectă pentru unii. O canapea extensibilă poate fi o piesă grozavă de mobilier în casa ta, pentru că este foarte versatilă. Iată patru motive pentru a lua în considerare achiziția unei canapele extensibile.

Majoritatea motivelor pentru care o canapea extensibilă este o alegere mai bună decât una normală au legătură cu stilul de viață. Însă sunt câteva aspecte ale canapelelor moderne pe care poate nu le știi și care ar putea să te convingă. Când vine vorba despre soluții alternative de dormit care sunt practice, confortabile și stilate, canapelele extensibile sunt o piesă de rezistență. O canapea extensibilă este practic o canapea care poate fi convertită în pat la doar o pocnitură din degete.

Funcționalitatea multiplă

Unul din cele mai tari lucruri legate de o canapea extensibilă este funcția ei principală, aceea că poate fi folosită în două moduri diferite. Poate fi folosită pe post de canapea unde familia să petreacă timp pe parcursul zilei, iar pe timpul nopții poate avea rolul de pat. Dacă primești vizita neașteptată a unor oaspeți, poți petrece timp alături de ei pe timpul zilei, ca apoi să le oferi un loc de dormit pe timpul nopții. Dacă nu ai suficient spațiu, o canapea extensibilă este perfectă, pentru că funcționează bine în aproape orice spațiu. Cu o canapea extensibilă ai și canapea și pat într-o singură piesă de mobilier care ocupă doar un spațiu.

Economisește spațiu cu o canapea extensibilă

Canapelele extensibile sunt concepute să salveze spațiu. Majoritatea au un loc de depozitare integrat. Unele au chiar și sertare care se trag și care îți permit să păstrezi la îndemână așternuturile, în loc să le ții într-o unitate separată de depozitare. Fie că ai pilote sau pături pe care nu le folosești sau copiii tăi au multe jucării care trebuie ascunse înainte de ora culcării, acestea pot fi ascunse în spațiul „secret” de depozitare al unei canapele extensibile.

Confort și design mai bun

Canapelele extensibile au uneori o reputație proastă când vine vorba de confort. Calitatea, durabilitatea și nivelul de confort al canapelelor extensibile moderne însă s-au îmbunătățit în zilele noastre. Pentru un somn și mai odihnitor poți alege o canapea extensibilă cu saltea separată, în locul celor care au salteaua inclusă. În acest fel, poți înlocui salteaua atunci când își pierde proprietățile de-a lungul timpului cu una personalizată conform dorințelor tale, mărind astfel durata de viață a canapelei și mai mult.

Aspectul estetic îmbunătățit este un alt motiv pentru care ar trebui să te gândești la o canapea extensibilă. Majoritatea canapelelor acum sunt făcute din piele sau materiale textile de calitate superioară, în pas cu moda. Fie că o folosești ca o canapea sau ca un pat va arăta minunat în orice loc din casă. Când vine vorba de design, culoare și stil, acum ai o varietate de opțiuni din care să alegi, croite pentru stilul și gustul fiecăruia.

O canapea extensibilă este o investiție bună

Achiziția unei canapele extensibile este o investiție într-un lucru care are un dublu rol, astfel că e un câștig bun pentru prețul plătit. Nu mai trebuie să cumperi o canapea și un pat separate. Combinând cele două piese de mobilier reduci costul total și faci economii și de spațiu. Canapelele extensibile sunt soluții accesibile pentru decorarea rapidă a unei camere de oaspeți, unui apartament mic sau altor spații înguste fără să sacrifici calitatea și stilul.