„Un copil poate primi binecuvântare în orice Biserică”. Ileana Sterp, aspru judecată, după ce și-a botezat copilul, deși a mărturisit că nu este de acord cu acest obicei

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 01 mar 2024, 14:30

La marele eveniment, i-au fost alături familia, dar și cea a soțului ei

Sursa: Instagram

Ileana Sterp a fost sinceră și a recunoscut că ea nu este de acord cu botezul copiilor mici, după ce a vorbit și despre religia la care a trecut. Deciziile luate de aceasta au stârnit un val de reacții în mediul online, mai ales pentru că soțul ei este ortodox.

Ileana Sterp a trecut la religia penticostală în urmă cu ceva timp, a precizat că nu este de acord cu botezul copiilor mici, dar, în cele din urmă, l-a creștinat pe fiul ei. Reacțiile din mediul online nu au întârziat să apară, iar sora lui Culiță a reacționat imediat. 

Ileana Sterp și-a botezat copilul

Ileana Sterp l-a botezat pe Damir în weekend-ul care tocmai a trecut.

La marele eveniment, i-au fost alături familia, dar și cea a soțului ei și toți s-au bucurat pentru cele întâmplate. Ileana a ales să își îmbrace fiul în costum popular, iar micuțul a atras toate privirile.

În urma botezului, Ileana Sterp a fost criticată, deoarece a spus că nu este de acord cu creștinarea celor mici, dar a decis să facă acest pas.

„Pentru mine, liniștea familiei mele este foarte importantă.

Nu întotdeauna e cum vreau eu, dar pentru liniștea familiei, discutăm și luăm deciziile împreună, chiar dacă repet, nu este întotdeauna cum vreau eu.

Citește și: Ileana Sterp a avut parte de o naștere complicată: „Am fost cusută”. Fiica mamei Geta și-a adus pe lume băiatul fără epidurală

Să lăsăm unul de la altul, să ne înțelegem unul pe celălalt și când e cazul, să facem și sacrificii.

Eu așa sunt.. și mi-e bine așa.  Asta referitor la « botezul » lui Damir pentru că am văzut câteva comentarii și mi-ați scris în privat, adică m-ați judecat și criticat.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Apropo, eu consider că un copil poate primi binecuvântare în orice Biserică care îl slujește pe Dumnezeu. Nu îmi doresc să mai discut despre religii și obiceiuri pentru că mi-am dat seama că de cele mai multe ori nu sunt înțeleasă și vreau să evit orice urmă de contrazicere cu cineva. PACE!”, a fost mesajul postat de Ileana Sterp, după ce și-a botezat fiul.

Ileana Sterp nu este de acord cu botezul copiilor

În cadrul emisiunii „În Oglindă”, Ileana Sterp a precizat că nu este de acord cu botezul copiilor mici, deoarece aceștia nu au cum să facă păcate la o vârstă atât de fragedă, menționând, de asemenea, că ei ar trebui să își aleagă religia în care să fie botezați, nu părinții lor.

Încă dinainte de a-l naște pe Damir, Ileana Sterp a dezvălui că nu știe cum va proceda în ceea ce privește botezul celui de-al doilea copil, dar își punea nădejdea în Dumnezeu, pentru a-i arăta drumul pe care trebuie să meargă.

Citește și: „Ție îți trebuie un bărbat pe măsură. Să nu te mai prind cu ăsta”. Mama Geta nu a fost de acord cu relația dintre Ileana Sterp și Daniel Aloman

Afirmațiile sale au stârnit o mulțime de reacții în mediul online, mai ales că și-a schimbat religia, pe lângă dezacordul față de botez recunoscut public.