Marius Budăi, despre creșterea vârstei de pensionare: "S-au luat în calcul măsuri tranzitorii"

Autor: Diana Tilă
Actualizat: 01 iun 2023, 20:37

Marius Budăi, despre creșterea vârstei de pensionare

Sursa: Facebook Marius Budăi

Marius Budăi a vorbit despre creșterea vârstei de pensionare pentru cadrele MAI. Iată ce a declarat ministrul Muncii.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a făcut noi declarații despre creșterea vârstei de pensionare pentru cadrele MAI. Oficialul susține că au fost luate măsuri tranzitorii pentru a nu crea bulversări în sistem.

Citește și: Când se va face plata pensiilor în luna iunie 2023? Poșta Română a încheiat o convenție în care sunt stipulați foarte clar termenii de plată și de distribuire a pensiilor

Marius Budăi, despre creșterea vârstei de pensionare: "S-au luat în calcul măsuri tranzitorii"

Marius Budăi a declarat că nu va exista o creștere bruscă a vârstei de pensionare, pentru a nu crea bulversări în sistem. În plus, după mai multe discuții, autoritățile au luat în calcul și câteva măsuri tranzitorii.  

Despre aceste măsuri, Marius Budăi susține că a discutat și la Bruxelles. 

Citește și: Fondul de pensii facultative a crescut, la finalul lunii aprilie, cu 17,35% comparativ cu nivelul înregistrat în aprilie 2022

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

„Eu personal nu am aceste semnale. Au fost discuții, au fost și foarte multe dezinformări. Nu se face o creștere a vârstei de pensionare bruscă, s-au luat în calcul măsuri tranzitorii, măsuri discutate cu sistemele exact pentru a nu crea bulversări în sistem.

Aceste măsuri tranzitorii le-am explicat și Comisiei la ultima discuție pe care am avut-o la Bruxelles.  De principiu, acum, la Comisie, inclusiv astăzi-dimineață, am avut un call și cu Comisia și cu Banca Mondială, am transmis Comisiei ultimele discuții pe care le-am avut în cadrul Comisiei de muncă și

observațiile primite în cadrul Comisiei de muncă și din momentul în care amendamentele au devenit publice, au fost anumite observații, le-am trimis și acestea comisiei”, a afirmat ministrul.

Ministrul Marius Budăi a mai precizat că în această săptămână va veni de la Banca Mondială și ultima analiză de impact.

„Cred că până mâine, cel târziu poimâine, ne parvine de la Banca Mondială și ultima analiză de impact care va merge către Comisia Europeană, astfel încât am reușit cu Comisia Europeană să ajungem spre finalul discuției și ne-au promis că în termenul

cel mai scurt ne transmit și feedbackul dumnealor, pentru că la Ministerul Muncii orice reformă s-a adoptat, am preferat să o discut întâi cu Comisia Europeană până la aprobarea finală, pentru a nu mai avea discuții pe jalon ulterior aprobării”, a explicat ministrul Muncii.

Ministrul Muncii a spus clar că nu are semnale privind un val de pensionări din cadrul MAI.

„Eu personal nu.

Dacă domnul ministru de Interne sau ministrul Apărării au alte semnale, dar știți că tot ce înseamnă apărare și ordine publică au case de pensii sectoriale, la ministere, nu sunt la Ministerul Muncii pentru a ști exact care este situația”, a conchis Budăi.