Planor prăbușit lângă Aerodromul Ineu, în Bihor. Pilotul și-a pierdut viața

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 05 mar 2024, 00:40

Ieri, 4 iunie, un planor s-a prăbușit lângă Aerodromul Ineu, în județul Bihor, Din nefericire, pilotul și-a pierdut viața și mai multe echipaje medicale au ajuns imediat la fața locului, dar fără a mai putea face ceva, pentru a-l salva.

Un planor s-a prăbușit duminică, în județul Bihor, lângă Aerodromul Ineu, iar pilotul a murit. Cauza decesului va fi stabilită, după ce va fi efectuată necropsia acestuia.

Planor prăbușit în județul Bihor, lângă Aerodromul Ineu

Apelul la 112 a fost efectuat la ora 19:03, ISU Bihor fiind anunțat cu privire la faptul că un planor s-a prăbușit aproape de pista Aerodromului Inei.

Trei echipaje de pompieri ale Detașamentului 1 Oradea, o autospecială de descarcerare, un echipaj de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea și două autospeciale de stingere s-au deplasat imediat la fața locului.

În momentul în care, la fața locului, au ajuns echipele de salvare, pilotul, unul dintre cei mai experimentați din Oradea, a fost găsit fără viață și nu s-a mai putut face nimic pentru acesta, fiind confirmat decesul.

Mai mult decât atât, oamenii legii au deschis dosar penal și vor începe și o anchetă, pentru a putea să stabilească motivele pentru care planorul s-a prăbușit.

Citește și:  „Nu pot să cred că nu o să-ți mai aud niciodată vocea”. Cine este Melissa, femeia care și-a pierdut viața, după ce s-a prăbușit pe un aeroport din Turcia

„Conform sesizării, un planor care se îndrepta spre Aerodromul Ineu s-a prăbușit la câteva sute de metri distanță de pista de aterizare”, a transmis Camelia Roșca, ISU Crișana.

Impactul a fost atât de puternic, încât planorul s-a făcut bucăți și s-a împrăștiat pe o distanță de sute de metri.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Nu se știe cauza prăbușirii planorului

Cercetările continuă, cazul fiind preluat de procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea, alături de polițiștii Serviciului Județean de Poliție Transporturi Bihor, pentru a se afla ce a dus la această tragedie.

De asemenea, localncii susțin că, în ultimele zile, tot mai multe planoare au fost văzute deasupra zonei, survolând, iar unii dintre ei chiar se tem pentru viața lor.

„Zilnic sunt avioane pe sus, și din străinătate multe, și din alte judeţe, și avioane sunt multe. Acum, parcă sunt prea multe”, „Pericol e. Eu mă tem, no! ”, „Și la altitudine cam destul de joasă. Şi, na, e cam deranjant puţin. Când trage planorul în sus, zgomot. Şi, cam aici, unde e satul, se învârt”, au precizat localncii, conform observatornews.ro.

Citește și: Cauza decesului lui Cristian, românul care s-a stins din viață dramatic la doar 39 de ani. Medicii nu l-au luat în serios: „De câteva zile avea febră și greață”

Pilotul avea 40 de ani, era tatăl unei copile de patru ani și avea funcția de controlor de trafic la punctul de control al aerodromului, fiind extrem de pasionat de munca sa. Tocmai din acest motiv, nimeni nu își poate explica motivul pentru care a avut loc tragedia, dar oamneii speră ca ancheta să scoată adevărul la suprafață.