Aparat dentar Invisalign vs. aparat clasic: care este cea mai bună alegere pentru tine?

Author: Diana Tilă

Alegerea între aparatul dentar clasic sau cel Invisalign depinde de o serie de factori, inclusiv nevoile individuale ale fiecăruia, bugetul disponibil, preferințele personale dar și sugestiile medicului dentist.

Fiecare tip de aparat dentar are avantaje, iar decizia finală ar trebui luată în urma discuției cu un medic specializat. Iată de ce să ții cont pentru a face o alegere bună:

Aspectul și vizibilitatea

Dacă te preocupă aspectul și cauți implant dentar pret sau alte soluții pentru a arăta cât mai atractiv, aparatele dentare invizibile pot fi opțiuni atractive. Aparatele Invisalign folosesc gutiere transparente și detașabile care sunt mai greu de observat în timpul purtării, ceea ce este un mare avantaj, mai ales în cazul adolescenților sau tinerilor. Aparatele dentare clasice pe de altă parte sunt vizibile, având porțiunile metalice și conectoarele. Însă Invisalign nu va afișa decât zâmbetul tău natural iar dacă mai târziu îți vei dori și o procedură de albire dinti, va fi mult mai ușor de realizat.

Confortul

Aparatele invizibile sunt realizate din material moale și neted care se adaptează cu ușurință dinților și gingiilor, fără a produce disconfort sau leziuni. Comparativ cu aparatele dentare clasice pot provoca disconfort inițial și de fiecare dată când se fac ajustările periodice. Deci cu Invisalign disconfortul asociat purtării este mult redus.

Îndepărtarea ușoară

Aparatele invizibile pot fi ușor de îndepărtat atunci când mănânci sau periezi dinții. Astfel igiena orală este mai ușoară și fără restricții alimentare. În schimb aparatele clasice sunt permanente și sunt îndepărtate doar la finalul tratamentului ortodontic. Pentru cele mai bune rezultate, Invisalign trebuie purtat timp de 20-22 ore în fiecare zi, fiind comod și ușor de adaptat stilului de viață.

Durata tratamentului

Datorită specificului aparatului, cu Invisalign tratamentul poate fi mai rapid decât cu aparatele clasice, deoarece nu necesită ajustări regulate la cabinetului dentistului. Practic mare parte din munca medicului dentist are loc înainte de a începe purtarea aparatului și mai puțin după ce începi purtarea lui. Totuși fiecare caz este diferit, și dacă este vorba de o situație complexă, timpul de purtare poate fi mai rapid cu un aparat clasic. Însă acest aspect îl poți stabili împreună cu medicul stomatolog.

Complexitatea cazului

Decizia în ceea ce privește aparatul dentar ține și de problemele dentare ușoare sau moderate, cum sunt dinții strâmbi, spațiile dintre dinți sau mușcătura greșita. În probleme mai dificile, un aparat clasic poate fi mai potrivit, oferind control mai mare medicului stomatolog. În cazul aparatelor dentare clasice, nu contează cât de dificil este cazul, căci poate fi adaptat pentru a se potrivit fiecăruia în parte, astfel încât la final să te bucuri de un zâmbet incredibil. Bretelele metalice cu ancore și arc de sârmă au cea mai mare putere de a trage dinții într-o anumită poziție, fiind cea mai puternică metodă de tratament și de mutare a dinților în poziția dorită.

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.