Cele mai ciudate superstiții pentru jucătorii de cazino

Author: Madalina Maftei
Actualizat: 07 iun 2023, 10:46

Superstițiile fac parte din viața noastră din cele mai vechi timpuri și au fost transmise din generație în generație. Unii oameni sunt de părere că 13 este un număr ghinionist, alții se pregătesc pentru 7 ani de ghinion după ce au spart o oglindă. Unii se întorc din drum când o pisică neagră le trece calea, alții sparg pahare crezând că le aduce noroc. Aceleași superstiții învăluie și lumea jocurilor de noroc, poate chiar mai bizare decât cele menționate anterior.

Jocurile de cazino au fost întotdeauna învăluite într-o aură mistică, plină de superstiții. Fie că este vorba despre ruletă, blackjack sau poker, mulți jucători se bazează pe anumite credințe pentru a-și îmbunătăți șansele de câștig. Așa că în articolul următor vom explora cele mai ciudate superstiții pe care jucătorii de cazino le adoptă în speranța atragerii bunăstării în timpul jocului. Iată care sunt acestea!

1.   Portul unei piese vestimentare norocoase

Mulți jucători cred cu tărie că anumite articole vestimentare aduc noroc în timpul jocului. De pildă, unii poartă întotdeauna aceeași pereche de șosete sau o anumită cravată. Unii chiar merg mai departe decât atât și își cos monede norocoase de mâneci sau poartă lenjerie intimă considerată a fi norocoasă. Chiar dacă poate părea ciudat, aceste obiecte vestimentare pot oferi jucătorului un sentiment de încredere în sine, cu toate că nu există niciun fundament logic pentru a crede că acestea îi vor aduce succesul dorit.

2.   Atingeri ale unor obiecte norocoase

Mulți jucători de cazino cred în puterea obiectelor norocoase și obișnuiesc să le atingă în timpul jocului pentru a-și spori șansele de câștig. Aceste obiecte pot varia de la talismane personale, la anumite obiecte expuse în cazino, cum ar fi o statuetă sau un cristal. Prin atingerea unor astfel de obiecte, jucătorii speră că energia pozitivă și norocul pe care ei consideră că acestea le dețin să fie transferate către jocul lor.

3.   Recitarea unor rugăciuni sau incantații

În topul celor mai ciudate superstiții pentru jucătorii de cazino se numără și recitarea unor rugăciuni sau incantații, întrucât credințele religioase sunt, de asemenea, prezente în lumea jocurilor de noroc. Unii jucători cred cu tărie că recitarea unor rugăciuni specifice le va aduce noroc și îi va proteja împotriva ghinionului. Acestea pot fi rugăciuni tradiționale sau incantații create de ei înșiși, care le oferă un sentiment de control în fața unui joc bazat într-o mare măsură pe șansă.

4.   Evitarea culorilor sau a numerelor considerate ghinioniste

Unele superstiții ale jucătorilor de cazino au la bază culorile sau numerele aducătoare de ghinion. De pildă, mulți jucători evită să parieze pe numărul 13 sau pe culoarea neagră, pe care le consideră de rău augur. În schimb, preferă numerele sau culorile considerate norocoase, cum ar fi numărul 7 sau culoarea roșu. Deși aceste preferințe pot părea într-o oarecare măsură iraționale, ele reprezintă una dintre modalitățile prin care jucătorii încearcă să-și controleze rezultatele și să-și păstreze încrederea în șansele lor de câștig.

5.   Suflatul în zaruri aduce noroc

Printre cele mai populare, dar și cele mai ciudate superstiții din lumea jocurilor de cazino este suflatul în zaruri. Poate mulți dintre voi ați văzut adesea în filmele cu tema jocurilor de noroc această „tehnică” specială pentru atragerea norocului. Și spunem asta pentru că această superstiție are o vechime considerabilă, ce datează încă de când au fost inventate jocurile de noroc. La acea vreme, zarurile erau măsluite, iar jucătorii suflau în ele din dorința de a elimina orice element care le-ar putea aduce ghinion în timpul jocului.

6.   Numărarea banilor pe masă aduce ghinion

O altă superstiție ciudată pentru jucătorii de cazino este cea conform căreia numărarea banilor la masa de joc aduce ghinion. Aceasta este o superstiție de care majoritatea jucătorilor țin cont atunci când joacă jocuri de cazino. În timp ce mulți consideră numărarea banilor în văzul celorlalți jucători aducătoare de ghinion, unii percep această acțiune ca pe o practică total lipsită de politețe și profesionalism.

7.   Fluieratul sau cântatul la masă este de rău augur

Legenda spune că fluierăturile sau cântecele la o masă îi înfurie pe zeii jocurilor de noroc. Mulți dintre jucători găsesc aceste practici deosebit de enervante, întrucât scopul tuturor aflați la masa de joc este acela de a câștiga bani, iar pentru a câștiga este nevoie de concentrare. Alții, pe de altă parte, superstițioși din fire, consideră că fluieratul și cântatul aduc ghinion în timpul unei sesiuni de joc.

Superstițiile în cazinouri fac parte din cultura jocurilor de noroc și reflectă acea nevoie umană de a avea un anumit control într-un mediu în mare parte imprevizibil. Chiar dacă aceste obiceiuri par ciudate, ele oferă jucătorilor de cazino un sentiment de confort într-o activitate în care rezultatele sunt adesea determinate de noroc. Indiferent că joci online sau într-un cazino fizic, Casinoalpha.ro sfătuiește jucătorii să nu cadă în capcana acestor superstiții și să încerce să joace cât mai sigur și responsabil.

 

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.