Produsele menstruale organice sunt tot mai aproape de tine în 2023

Author: Madalina Maftei

Ai observat că produsele organice, bio și plant-based ocupă din ce în ce mai mult spațiu pe rafturile magazinelor? Trendul sustenabilității devine o prioritate și pentru noi, în România. De la produsele alimentare la cele de îngrijire menstruală, opțiunile se extind și cuvântul “organic” apare tot mai des. Tu știi de ce iubim această schimbare?

Este un rezultat al creșterii interesului pe care îl avem pentru sustenabilitate. Părinții înțeleg importanța unei alimentații curate pentru dezvoltarea copiilor și pentru o viață sănătoasă. Femeile sunt preocupate de sănătatea intimă și de ceea ce intră în contact cu corpul lor prin produsele menstruale. Conștientizăm tot mai puternic impactul asupra mediului, înțelegem că sănătatea înseamnă sustenabilitate, și asta se reflectă în toate domeniile, de la sectorul alimentar la cel al îngrijirii menstruale.

De ce tot mai mulți alegem produse sustenabile?

Tot mai mulți am ajuns să ne reevaluăm stilul de viață, starea de sănătate și ce putem face pentru a le îmbunătăți. Lăsând la o parte impactul negativ pe care pandemia de covid-19 l-a avut asupra multora dintre noi, unul dintre efectele imediat următoare a fost conștientizarea nevoii de produse sustenabile. Tot mai mulți oameni preferă să prevină în loc să trateze problemele de sănătate, de aceea ne orientăm către produse cât mai sănătoase, curate, cu ingrediente naturale și biodegradabile. Produsele organice sunt exact alegerea sustenabilă de care avem nevoie.

Fetele și femeile preferă produsele menstruale organice

Lucrurile nu stau diferit nici la capitolul îngrijirii menstruale. Pe măsură ce fetele și femeile vorbesc tot mai mult și mai deschis despre menstruație, ele înțeleg importanța ingredientelor din produsele menstruale care intră în contact cu pielea lor lună de lună.

Adesea în urma discuțiilor cu medicul ginecolog, ele conștientizează efectele negative ale substanțelor toxice din produsele menstruale convenționale. Remarcă lipsa transparenței pe etichetele produselor menstruale. Observă legătura dintre conținutul de ingrediente toxice și alergiile și iritațiile din timpul menstruației. Realizează impactul conținutului de plastic și al descompunerii sale lente asupra mediului. Astfel, tot mai multe fete și femei aleg absorbante și produse din gama de îngrijire menstruală cu eticheta curată.

Și caută din ce în ce mai mult produse cât mai naturale, non-invazive, care nu le pun în pericol sănătatea intimă, precum tampoane sau gel intim care nu provoacă alergii. Își doresc să găsească alternative curate, cu transparență din partea producătorilor și a comercianților. Aspiră către produse organice, sănătoase pentru corpul lor și sustenabile pentru planetă. Produse ca cele de la Enroush.

Enroush, remarcă nevoia ridicată de produse menstruale organice pe piața din România

Enroush este primul brand românesc de absorbante și tampoane din 100% bumbac organic, care își propune să facă îngrijirea menstruală accesibilă și să elimine tabuurile din jurul subiectului. Deși la început Enroush a avut ca strategie o vânzare exclusiv în mediul online a produselor, brandul a avut o mare surpriză cu privire la cât de mare este cererea publicului pentru prezența pe piața offline din România a absorbantelor și tampoanelor organice.

Carmen Lumina, fondator ENROUSH, declară că există o nevoie pe piața din România de produse curate, cu etichetă transparentă și ingrediente naturale, care nu afectează în nici un fel bunăstarea și sănătatea femeilor. Iar acest lucru este întărit de vânzările pe care le vede, înregistrând deja în 2023 o creștere de 300% față de anul trecut. Astfel, încă de anul trecut, produsele menstruale Enroush au ajuns să fie distribuite în toate magazinele DM din țară - peste 116 puncte de vânzare DM Drogerie. Iar mulțumită interesului retailerilor pentru o îngrijire menstruală sănătoasă, extinderea a continuat. Sustenabilitate înseamnă sănătate - Avem nevoie de produse menstruale sustenabile în România

Din grijă pentru sănătatea intimă a clientelor și pentru natură, Enroush a creat o îngrijire menstruală organică, sustenabilă și hipoalergenică, folosind doar 100% bumbac organic certificat GOTS. Adică în compoziția produselor se află doar bumbac organic, prelucrat în armonie cu natura și cu corpul uman. Asta înseamnă nu doar că sunt hipoalergenice pentru că nu conțin clor, dioxină, parfumuri sau alte substanțe chimice. Ci că pe întregul parcurs de cultivare, recoltare și prelucrare, bumbacul nu este tratat chimic și nu este stropit cu pesticide sau insecticide, astfel reducând impactul asupra mediului înconjurător și reprezentând o alegere conștientă și sustenabilă. Astfel, Enroush oferă absorbante, tampoane, dar și absorbante zilnice care protejează atât sănătatea intimă a femeilor, cât și mediul.

Iar prin eforturile de extindere și de micșorare a diferenței de preț față de produsele convenționale, brandul se asigură că face sănătatea la menstruație din ce în ce mai accesibilă pentru toate femeile din România.

Absorbantele și tampoanele organice Enroush sunt din ce în ce mai aproape de tine

Alături de consumatori, și lanțurile de magazine se gândesc la importanța impactului asupra mediului. Astfel că și în România, tot mai multe supermarketuri și farmacii au o deschidere incredibilă către produse sănătoase, naturale, care pun accent pe sănătatea corpului nostru și pe sustenabilitate.

Preocupați de sănătatea femeii și din grijă pentru ele, tot mai mulți retaileri își îmbogățesc responsabil oferta de produse organice și își îndreaptă atenția către brand-uri precum Enroush. În acest an, Enroush este prezent în farmaciile Dr Max, Farmacia Tei, Bebetei, Springfarma, și speră să ajungă în cât mai multe locații pentru a fi mai aproape de toate femeile din România.

De ce alegem bumbacul organic în produsele de îngrijire menstruală?

O femeie are aproximativ 480 de menstruații în timpul unei vieți, cu o durată medie de 5-7 zile. Acumulat, asta înseamnă până la 10 ani din viață petrecuți în prezența produselor de îngrijire menstruală. Nu câteva zile, nu câteva luni, nu 1 an - ci 10 ani.

În acest context, să privim către viitor și să avem grijă de sănătatea intimă este o necesitate absolut indispensabilă. Este nevoie de produse sustenabile, care oferă o îngrijire menstruală sănătoasă pe termen lung, și ale cărei beneficii rămân constante de-a lungul celor până la 10 ani de utilizare.

Enroush le este alături fetelor și femeilor cu produse menstruale organice, sustenabile, și cu misiunea de a construi un viitor mai bun. Prin prezența în cât mai multe magazine, prin produsele și acțiunile sale, Enroush redefinește îngrijirea menstruală și înlătură stigma din jurul subiectului, trecând de la “tabu” la “o nouă eră a îngrijirii menstruale”, care protejează eficient și delicat cu 100% ingrediente pure și zero compromisuri.

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.