Messi confirmă noul sau contract! Afla unde va juca in viitor Lionel

Autor: Bogdan Frațilă
Actualizat: 08 mar 2024, 01:45

Campionul mondial argentinian Lionel Messi se transferă la Inter Miami în Major League Soccer!

Sursa: Captură YouTube

Campionul mondial argentinian Lionel Messi se transferă la Inter Miami în Major League Soccer!

Campionul mondial argentinian Lionel Messi se transferă la Inter Miami în Major League Soccer. Într-un interviu, el a declarat: "Mi-ar fi plăcut foarte mult să mă întorc la Barcelona." Campionul mondial argentinian a confirmat acest lucru miercuri seara (07.06.2023) într-un interviu acordat ziarului sportiv spaniol "Mundo Deportivo". "Nu este încă stabilit sută la sută, mai avem câteva lucruri de rezolvat", a spus Messi, "dar am decis să mergem pe această cale".

Messi: "Am vrut să mă întorc la Barcelona".

Messi a recunoscut că "i-ar fi plăcut să se întoarcă la FC Barcelona". Dar nu a vrut să-și pună viitorul "în mâinile altora". El făcea aluzie la situația financiară a Barcelonei. Clubul a fost nevoit recent să vândă jucători și să reducă salariile pentru a putea înregimenta noi jucători. "Ar fi trebuit să aștept și să văd ce se va întâmpla.

Și nu am vrut să trăiesc din nou această experiență". În Europa, doar Barcelona era o opțiune pentru el. Messi jucase ultimul său meci pentru Paris Saint-Germain la sfârșitul săptămânii trecute. El nu-și va reînnoi contractul, care expiră la 30 iunie. Anterior se speculase despre o mutare în Arabia Saudită pentru a se alătura echipei Al-Hilal.

Inter Miami: Beckham beneficiază de avantaje

Inter Miami este deținută de grupul "Miami Freedom Park LLC", din care face parte și fostul fotbalist David Beckham.

coproprietarul lui Inter Miami, David Beckham, a jucat cândva și el în MLS. La vremea respectivă, i s-a acordat dreptul de a fonda un alt club în MLS pentru 25 de milioane de dolari americani. Investiția dă roade pentru Beckham: Ultima dată, clubul a fost estimat la o valoare totală de aproximativ 600 de milioane de dolari americani- înainte de sosirea lui Messi.
Potrivit portalului "The Athletic", Messi urmează să primească o parte din veniturile obținute din drepturile de televizare.
La jumătatea lunii iunie, Major League Soccer semnase un contract pe zece ani cu "Apple TV", în valoare de 2,5 miliarde de dolari americani. Apple plănuiește, de asemenea, un serial despre Messi. Sponsorul MLS, Adidas, se pare că pregătește, de asemenea, un acord cu Messi.

Istoric

Lionel Messi este unul dintre cei mai faimoși și talentați fotbaliști din toate timpurile.

Cunoscut pentru abilitățile sale magice, viziunea de joc și golurile spectaculoase, Messi a reușit să cucerească inimile fanilor din întreaga lume și să lase o amprentă puternică în istoria fotbalului. În acest articol, vom explora povestea lui Messi, realizările sale remarcabile și impactul său asupra fotbalului mondial.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Lionel Messi s-a născut pe 24 iunie 1987 în orașul Rosario din Argentina. De la o vârstă fragedă, Messi a demonstrat un talent extraordinar pentru fotbal. La vârsta de 13 ani, a fost recrutat de către FC Barcelona, care a observat potențialul său și a oferit oportunitatea de a se dezvolta în cadrul prestigioasei academii La Masia.

În scurt timp, Messi și-a făcut debutul în echipa de seniori a Barcelonei, devenind cel mai tânăr jucător care a jucat vreodată în echipa principală. Talentul său și performanțele sale extraordinare l-au transformat într-unul dintre cei mai îndrăgiți jucători ai clubului și l-au propulsat în fruntea echipei.

Lionel Messi a adunat o serie de realizări impresionante pe parcursul carierei sale. A câștigat nu mai puțin de șapte premii FIFA Ballon d'Or, distincție acordată celui mai bun jucător de fotbal din lume. A fost un pilon al echipei FC Barcelona, ajutând-o să câștige numeroase titluri de campioană în La Liga, precum și Ligile Campionilor UEFA.

De asemenea, Messi și-a reprezentat țara la nivel internațional, fiind un membru de bază al echipei naționale a Argentinei. A jucat în mai multe turnee importante, inclusiv Campionatele Mondiale de Fotbal, și a fost un lider și un exemplu pentru colegii săi de echipă.

Citește și: Leo Messi vrea să plece de la PSG? Care este decizia finală luată de către atacant

Citește și: Qatar ingrijorat privind imaginea negativa din Europa?

Citește și: Lionel Messi resuscitează visul Argentinei