Se interzice muzica la nunți! Unde se va introduce măsura. Patronii sălilor de evenimente sunt revoltați

Autor: Lavinia Medrea
Actualizat: 13 mar 2024, 03:15

Unde se va introduce măsura

Sursa: PixaBay - colaj Kanal D

Câteva regimuri dictatoriale vor să interzică muzica la nunți. Este vorba despre muzica pe care o consideră nepotrivită pentru oameni.

În Afganistan, talibanii continuă să facă ravagii. Poliția a ordonat proprietarilor de săli pentru evenimente din capitala Kabul să nu mai pună muzică la petreceri publice sau private. Dacă nu respectă această impunere, înseamnă că încalcă regulile islamice pentru nunți, botezuri și evenimente asemănătoare, conform poliției religioase a talibanilor, relatează România TV.

Se interzice muzica la nunți

Ministerul pentru Propagarea Virtuții și Prevenirea Viciului a anunțat, duminică, măsura interzicerii muzicii la evenimente. Decizia s-a transmis în cadrul unei întâlniri cu proprietarii sălilor de evenimente. Așadar, patronii trebuie să respecte doar deciziile autorității guvernamentale. 

Citește și: „Mi-am sedat copiii înfometați, pentru a-i ajuta să doarmă”. Afganii și-au vândut și organele și fiicele, pentru a face rost de bani

Sălile de nunți nu sunt popularizate în Afganistan, având în vedere că cetățenii sunt extrem de săraci. Pentru o petrecere privată este nevoie de foarte mulți bani, mult peste câștigul mediu al țării.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Patronii de săli de evenimente, revoltați. Scandal în presa din Afganistan

Managerul unei săli de lux din Kabul a spus, sub protecția anonimatului, că există încăperi separate pentru bărbați și pentru femei, dar și chelnerițe și fotografi sau cameramani de sex feminin pentru sălile destinate femeilor, așa cum spune legea ultraconservatoare.

Mulți patroni sunt deranjați de regulile care au fost impuse în privința muzicii la evenimente.

Citește și: Talibanii din Afganistan, îngrijorați de situația din Ucraina: „Facem apel la ambele părți să rezolve criza prin dialog și mijloace pașnice”

„Dacă nu există muzică la o nuntă, atunci care este diferența între o ceremonie de nuntă și o ceremonie de înmormântare?”, a declarat un administrator de sală.

Talibanii nu acceptă să se mai pună muzică la evenimente deoarece consideră că se împotrivește învățăturilor islamice.

După ce talibanii au revenit la putere în august 2021, în urma operațiunii SUA, mulți muzicieni au plecat din țară și au solicitat azil în țări occidentale.