Copil în vârstă de 15 ani, găsit mort în internatul unui liceu pentru copii cu deficienţe de auz. Care a fost, de fapt, cauza decesului?

Autor: Lavinia Medrea
Actualizat: 15 mar 2024, 01:50

Copilul a fost găsit fără viață într-un internat de la un liceu pentru copii cu deficienţe de auz

Sursa: PixaBay

Un adolescent de 15 ani a fost găsit fără viață într-un internat dintr-un liceu pentru copii cu deficienţe de auz. Care a fost cauza decesului?

S-a deschis o anchetă după ce un adolescent în vârstă de 15 ani a fost găsit fără viață in internatul Liceului Tehnologic Special pentru Copii cu Deficiențe Auditive din Buzău. Conform primelor detalii, copilul era bolnav și supraponderal.

Cauza decesului unui adolescent de 15 ani din Buzău

În dimineața zilei de 15 iunie 2023, personalul medical de la SAJ Buzău a anunțat decesul unui copil de 15 ani, în internatul Liceului Special pentru Copii cu Deficiențe Auditive.

Supraveghetoarea l-a găsit decedat în camera de cămin, întins pe pat, când a mers să-i trezească pe cei trei elevi care stăteau în camera respectivă. Doi dintre ei s-au trezit, iar cel de-al treilea, respectiv adolescentul de 15 ani, nu reacționa în niciun fel. Supraveghetoarea s-a speriat și a anunțat conducerea.

Citește și: Fratele Anei, fata găsită în lada unui pat, crede că mama acesteia știa că nu mai trăiește. Principalul suspect, iubitul femeii, refuză extrădarea

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Profesorii au chemat echipajele medicale pentru a salva copilul dar, din nefericire, a fost în zadar. Tot ce au putut face a fost să constate decesul minorului. 

S-a deschis dosar penal în caz

„Un echipaj cu medic de la Serviciul Județean de Ambulanță a fost solicitat în zorii zilei la centrul de învățământ special, pentru a încerca resuscitarea  unui elev care a fost găsit fără suflare, în dormitorul său, întins pe pat. Personalul

unității școlare a intrat în panică și a chemat ambulanța în momentul în care a observat că băiatul nu se trezește din somn. Medicii au constatat din păcate că pacientul nu prezintă semne vitale, acesta fiind declarat decedat în jurul orei 7.30” , au declarat autoritățile. 

Citește și: „Era atârnat în afara geamului și striga după ajutor”. Un copil din Galați a căzut de la etajul patru, după ce a fost lăsat nesupravegheat

În caz, poliția a început o anchetă și a demarat un dosar penal. Se așteaptă rezultatul autopsiei care va confirma cauza exactă a morții adolescentului. Se pare că minorul suferea de epilepsie și era supraponderal, având 135 kg. De asemenea, era surdo-mut. Acesta ar fi decedat în somn, potrivit primelor informații. 

Necropsia va stabili care este cauza exactă a decesului adolescentului, arată  News.