Avantajele plitei pe gaz și de ce este cea mai bună alegere în bucătărie

Author: Madalina Maftei

Bucătăria este locul în care pasionații de gastronomie își petrec cel mai mult timp. Din dorința de a-și surprinde prietenii și familia cu preparate incredibile, aceștia își doresc să aibă la îndemână cele mai performante ustensile, electrocasnice și aparaturi din domeniu, nu-i așa? Ei bine, dacă și dumneavoastră vă numărați printre pasionați, sau poate pur și simplu aveți în plan să vă modernizați bucătăria, în rândurile ce urmează vă vom prezenta ce este o plită pe gaz și care sunt avantajele acesteia, pentru a obține mâncăruri cât mai gustoase. Să începem!

Plita pe gaz este o inovație în materie de bucătărie. Acționează ca un cuptor incorporabil pe gaz și dispune de o mulțime de avantaje. Vom regăsi o astfel de plită atât în restaurantele de top din centrul orașului, cât și în bucătăriile chefilor renumiți sau chiar a gospodinelor la început de drum. De ce credeți că este gazul cea mai apreciată formă de încălzire pentru gătit? Vă vom răspunde numaidecât, prin a vă enumera avantajele promise.

  • Distribuirea căldurii – plitele pe gaz sunt alimentate de gaz propan sau natural care, atunci când sunt aprinse, reușesc să distribuie uniform căldura și flacăra pentru gătit. Flacăra va forma un cerc perfect rotund sub oala sau tigaia pusă pe foc, facilitând prepararea mâncărurilor în cel mai corect și sănătos mod.
  • Temperaturi precise – plitele pe gaz surprind nu numai cu o distribuire uniformă a căldurii, ci și cu temperaturi precise în timpul gătitului. Multe din plitele mai „moderne” de pe piață necesită un anumit timp pentru a se încălzi, lucru ce duce la încălzirea nedorită a întregii bucătării. Pe când, cu o plită pe gaz, nu trebuie decât să apăsați butonul și să porniți focul. Nu mai e nevoie să așteptați încălzirea aragazului. Acest lucru ajută la o gătire rapidă a preparatelor, fapt ce va fi pe placul tuturor. De asemenea, tot în această categorie încadrăm și posibilitatea de a controla temperatura în timpul gătitului, cu doar o simplă rotire a butonului destinat ochiului pe care l-ați aprins. Ce v-ați putea dori mai mult decât o plită care se aprinde repede, poate fi folosită imediat, gătește uniform și are temperatură reglabilă?
  • Nu necesită curent – plitele pe gaz nu sunt alimentate electric, precum cele moderne amintite și mai sus. Plita nu va întâmpina nicio problemă în funcționare atunci când se întâmplă să cadă curentul, de exemplu. Gazul este o variantă de încălzire pe care vă puteți baza oricând.
  • Aspectul – un alt avantaj al acestor plite îl reprezintă aspectul. Fiind incorporabile, puteți alege dintre zeci de modele disponibile online astfel încât să aveți un design interior cât mai asortat și o bucătărie cât mai elegantă. Aspectul acestor plite va fi unul ordonat și curat, care îndeamnă la gătit.
  • Sistem de alarmă și temporizator – plitele pe gaz mai surprind și cu sistemul de alarmă și temporizatorul incorporat. Dacă vreți să lăsați un preparat pe foc, timp în care să vă ocupați de tăiat legume, de aranjat masa sau poate chiar de luat o pauză și privit afară, pe geam, atunci nu vă rămâne decât să setați temporizatorul plitei la numărul de minute pe care doriți să îl cuantifice și să așteptați semnalul sonor al alarmei pentru a opri focul. Simplu, nu?
  • Ușor de curățat – printre cele mai importante aspecte se numără ușurința cu care aceste tipuri de plite se pot curăța. Fiind confecționate din sticlă și ceramică sau oțel inoxidabil, cu arzătoarele montate pe suprafața plană a materialului, nu trebuie decât să folosiți un spray de curățare activ și o cârpă fină, pentru a evita zgârieturile, și murdăria va spune adio imediat. Nu sunt necesare produsele abrazive.

Acum că ați aflat avantajele plitei pe gaz, vrem să vă mai dăm un pont, și anume că aceasta se va potrivi de minune cu design-ul interior al casei. Fiind confecționate din sticlă și ceramică sau oțel inoxidabil, cum am amintit mai devreme, o veți putea asorta cu celelalte electrocasnice din bucătărie pentru un look cât mai ordonat. Alegeți modele în culori de gri sau negru, pentru o bucătărie ca a chefilor mult îndrăgiți, sau în culori de alb și crem, pentru o potrivire la perfecție cu stilurile mediteraneene și scandinave. Răsfoiți și mediul online pentru mai multe recomandări.

Am ajuns la final. Sperăm că articolul nostru v-a fost de folos și că v-a convins de utilitatea acestui tip de plită. Nu ezitați să mai faceți câteva căutări înainte de achiziția finală, pentru a vă alege cel mai potrivit model. Happy cooking

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.