Carduri sociale 2023. Când vor fi încărcate cardurile cu o nouă tranșă în valoare de 250 de lei

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 15 mar 2024, 02:30

Alte 106.950 de persoane urmează să primească voucherul social

Sursa: shutterstock

Carduri sociale 2023. Cardurile sociale vor aduce, în această lună, o nouă tranșă în valoare de 250 de lei pentru persoanele eligibile. Ultima tranșă de bani a fost încărcară pe carduri în luna aprilie, înainte de Paște.

Carduri sociale 2023. Persoanele eligibile vor primi, și în acestă lună, suma de 250 de lei din partea Guvernului, pentru plata meselor calde și a alimentelor.

Carduri sociale 2023. Când ajung banii pe cardurile persoanelor eligibile

Vești bune pentru români! Astăzi, 15 iunie, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a virat suma de 590.001.500 de lei, banii intrând pe 2.360.00 carduri sociale. Aceasta este cea de-a opta tranșă de bani de când ajutorul este acordat.

Mai mult decât atât, alte 106.950 de persoane urmează să primească voucherul social, a anunțat Ministerul Muncii și Solidarității Sociale. Acestea vor fi alimentate ulterior livrării cu ajutorul Companiei Naționale Poșta Română.

„Mă bucur că, în ultima zi la MIPE, am reuşit să oferim un nou ajutor pentru 2,46 milioane de români. Programul Sprijin pentru România, prin intermediul căruia persoanele vulnerabile au primit sprijin pentru alimente şi mese calde, funcţionează, deja, de un an, timp în care, pe carduri, au fost virate şapte tranşe în valoare de 250 lei.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citește și: Când ar putea crește, din nou, pensiile și salariile din România. Noul Guvern promite un trai mai bun

Până la finalul acestui an, vor mai fi acordate alte trei tranşe, conform mecanismului pe care l-am implementat, monitorizat şi îmbunătăţit pe parcursul ultimului an, cu sprijinul MMSS şi al Poştei Române”, a transmis Marcel Boloș.

Cine sunt persoanele care beneficiază de cardurile sociale

Criteriile în urma cărora sunt alese persoanele cărora să li se ofere suma de 250 de lei au fost stabilite încă de anul trecut, iar lista persoanelor eligibile se actualizează înainte de încărcarea fiecărei noi tranșe.

  1. Persoanele fără adăpost,
  2. Familiile și persoanele singure care au stabilit dreptul de a primi ajutor social,
  3. Familiile monoparentale cu venituri lunare mai mici sau egale cu 675 de lei  per membru de familie,
  4. Persoanele care sunt încadrate în grad de handicap mediu, accentuat sau grav, ale căror venituri lunare proprii realizate au o valoare mai mică sau egală cu 1.700
    de lei,
  5. Familiile care au cel puțin doi copii în întreținere și ale căror venituri lunare realizate per membru sunt mai mici sau egale cu 675 de lei,
  6. Pensionarii din sistemul public și cei aflați în evidența caselor de pensii sectoriale, beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 1.700
    de lei.