Edu.ro Subiecte Română Evaluare Națională 2023. Caracterizare de personaj dintr-o operă de Ioan Slavici

Autor: Sara Andreescu
Actualizat: 16 mar 2024, 00:10
video Foto(7)

Subiecte Română Evaluare Națională 2023 Edu.ro. Elevii claselor a VIII-a susțin luni, 19 iunie 2023, prima probă din cadrul examenului de Evaluare Națională.

UPDATE:  La subiectul al II-lea, elevii au avut o compunere, de minimum 150 de cuvinte, în care să o caracterizeze pe Lia, personajul din textul lui Ioan Slavici. 

Subiecte Română Evaluare Națională 2023 Edu.ro. Candidații primesc subiectele la Limba și literatura română sub formă de broșură, putând să solicite și pagini suplimentare dacă este cazul.

Subiecte Română Evaluare Națională 2023. Barem de corectare

 

 

 

Subiecte Română Evaluare Națională 2023 Edu.ro

Varianta extrasă a fost cea cu numărul 4, potrivit edupedu.ro

Subiecte Română Evaluare Națională 2023 Edu.ro. Prima probă scrisă din cadrul examenului de Evaluare Națională de anul acesta începe la ora 9:00, iar timpul de redactare a subiectelor la Română este de 120 de minute și se calculează după completarea casetei de identificare.

La proba de limba română, un răspuns completat în căsuța de răspuns poate fi corectat prin tăierea cu o linie orizontală a literei scrise în căsuță și scrierea în dreapta căsuței a literei asociate răspunsului considerat corect.

La proba de limba română un răspuns care constă ȋn marcarea cu X a unei opțiuni poate fi corectat prin tăierea cu o linie orizontala a marcajului X și marcarea cu X a răspunsului considerat corect.

La proba de limba română sunt permise sublinierile pe text cu creion sau stilou/pix de culoare albastră, în cazul itemilor care vizează sintaxa frazei, nu se consideră semn particular delimitarea propozițiilor în frază.

Edu.ro va publica subiectele la Română Evaluare Națională 2023 la ora 12:00, iar baremul și grila de corectare și notare a subiectelor la ora 15:00.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Elevii pot consulta, după ce au susținut proba scrisă, baremul și grila de corectare a subiectelor la Limba română la Evaluarea Națională 2023 și își pot calcula un rezultat aproximativ la această probă. 

Materiale interzise la examenul de Evaluare Națională 2023

Ministerul Educației a publicat un ghid informativ cu reguli și instrucțiuni destinat candidaților care vor susține Evaluarea Națională la finalul clasei a VIII-a. 

 

  • Se interzice candidaților să intre în sală cu orice tip de materiale ajutătoare: manuale, dicționare, notițe, însemnări, cărți, ciorne, rezumate, culegeri etc., care pot fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum și cu telefoane mobile și cu orice instrument electronic de calcul, de stocare de informații sau de comunicare.
  • Se interzice candidaților să introducă în sala de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete și altele asemenea, candidații având obligația de a lăsa obiectele menționate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia din unitatea de învățământ/centrul de examen în acest scop. Candidații care refuză depozitarea obiectelor în sala stabilită de comisie în acest scop, nu sunt primiți în examen.
  • Nerespectarea dispozițiilor referitoare la introducerea de materiale interzise în sala de examen duce la eliminarea elevului din sală, indiferent dacă materialele interzise au fost folosite sau nu, și la notarea cu 1 (unu) a lucrării elevului eliminat.

Calendar Evaluare Națională 2023

19 iunie 2023: Limba și literatura română – probă scrisă;

21 iunie 2023: Matematica – probă scrisă;

22 iunie 2023: Limba și literatura maternă – probă scrisă;

28 iunie 2023 (până la ora 14:00): Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor;

28 iunie 2023 (ora 16:00 – ora 19:00) – 29 iunie 2023 (ora 8:00 – ora 12:00): Depunerea contestațiilor;

29 iunie – 4 iulie 2023: Soluționarea contestațiilor;

4 iulie 2023: Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor.

 

 

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.