Subiecte.Edu.ro Evaluare Națională 2023 pentru Română: Verifică AICI subiectele și baremul de corectare la Limba română

Autor: Sara Andreescu
Actualizat: 16 mar 2024, 01:40

Examenul de Evaluare Națională 2023 se va desfășura în perioada 19-22 iunie

Sursa: freepik.com

Examenul de Evaluare Națională 2023 se va desfășura în perioada 19-22 iunie, potrivit calendarului oficial stabilit de Ministerul Educației.

Subiecte Română Evaluare Națională 2023. La ce oră va publica Edu.ro subiectele și baremul de corectare la Română la examenul de Evaluare Națională 2023?

Subiecte și Barem Română Evaluare Națională 2023

 

 

 

Evaluare Națională 2023. La ce oră primesc elevii subiectele la Română

Subiecte Română Evaluare Națională 2203. Emoții mari pentru elevii claselor a 8-a care urmează să susțină în perioada 19-22 iunie 2023 unul dintre cele mai importante examene școlare- Evaluarea Națională 2023. Examenul va debuta cu proba scrisă la Limba și literatura română care are statut de disciplină obligatorie în cadrul Evaluării Naţionale pentru absolvenții clasei a VIII-a. 

Accesul candidaților în săli este permis de la ora 8:00 până la ora 8:30, iar examenul va începe la ora 9:00, atunci când elevii vor primi spre rezolvare subiectele la Română la Evaluare Națională 2023.

Timpul de redactare a subiectelor este de 120 de minute și se calculează după completarea casetei de identificare.

Subiecte Română Evaluare Națională 2203 vor fi publicate de Ministerul Educației pe site-ul oficial Edu.ro după ora 12.00, iar baremul de corectare va fi disponibil începând cu ora 15:00! 

Subiecte Română Evaluare Națională 2023 sunt sub formă de broșură

 

La proba scrisă la Română Evaluare Națională 2023, candidații primesc subiectele sub formă de broșură, putând să solicite și pagini suplimentare dacă este cazul. Capsarea broșurilor se realizează înainte de distribuirea acestora ȋn săli, ȋn trei locuri (lateral stânga sus, jos și la mijloc). 

 

Numerotarea paginilor se realizează de către profesorul asistent la predarea lucrării de către elev. Pe prima pagină a broșurii se completează numărul total de pagini primite de la elev.

Spațiile rămase libere/necompletate se barează/marchează cu litera Z.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Pentru elaborarea lucrării scrise, elevii folosesc numai cerneală sau pastă de culoare albastră.

Când se afișează rezultatele la Evaluare Națională 2023 

Rezultatele la Evaluare Națională 2023 vor fi afișate pe data de 28 iunie, potrivit calendarului oficial aprobat de Ministerul Educației. Până la ora 14:00, EDU.RO va publica atât rezultatele obținute la fiecare probă scrisă susținută de candidați, cât și media generală obținută de aceștia. 

De asemenea, primele rezultate la examenul de Evaluare Națională 2023 vor fi afișate și la avizierele centrelor de examen.

Comisiile din unitățile de învățământ-centre de examen tipăresc lista rezultatelor finale după
contestații, ale candidaților anonimizați și o afișează, conform calendarului, cu semnătura
președintelui și a secretarului comisiei din centrul de examen, la avizierul unității de învățământ
și pe website-ul acesteia. 

Când se depun contestațiile la rezultatele afișate la Evaluare Națională 2023

Elevii care nu vor fi mulțumiți de rezultatele oficiale afișate pe data de 28 iunie la Evaluarea Națională 2023 pot depune contestație conform calendarului stabilit de Ministerul Educației, după cum urmează: 

 

 

  • 28 iunie 2023 (ora 16:00 – ora 19:00) – 29 iunie 2023 (ora 8:00 – ora 12:00):  Depunerea contestațiilor
  • 29 iunie – 4 iulie 2023:  Soluționarea contestațiilor
  • 4 iulie 2023:  Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor

 

Nota obținută după contestație este nota definitivă, indiferent de punctajul obținut, în plus sau în minus, față de nota acordată la evaluarea inițială a lucrării. Această notă nu mai poate fi modificată și reprezintă nota obținută de candidat la proba respectivă.